“Ik kon wel flikker op zeggen, maar dat verstaat hij waarschijnlijk niet”

Foto: “Ik kon wel flikker op zeggen, maar dat verstaat hij waarschijnlijk niet”

Tijdens de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard (3-1) liepen de gemoederen hoog op. De gasten mekkerden bij scheidsrechter Serdar Gözübüyük en toen Sparta-trainer Maurice Steijn zich ermee ging bemoeien was het hek al helemaal van de dam…

Maar wat gebeurde er precies op Het Kasteel? Na een vermeende overtreding van Adil Auassar op Burak Yilmaz sprong vrijwel de gehele Fortuna-bank op en toen… Steijn vertelt aan ESPN: “Ik zei fuck off tegen een van die assistenten.”

“Ik sta altijd bokkie voor mijn spelers”, aldus de coach. “Op het moment dat zij Auassar een rode kaart proberen aan te naaien, door een iPad erbij te pakken om het te laten zien, daar ben ik niet van gediend. Laat hem zich met zijn eigen team bezighouden. Ze moeten niet aan mijn spelers komen, tegen wie dat ook is.”

Steijn leek het te hebben gemunt op assistent-trainer Jaime Mut van oefenmeester Julio Velázquez… “Het was een buitenlandse assistent. Ik kon wel flikker op zeggen, maar dat verstaat hij waarschijnlijk niet. Daarom maar op deze manier. Ik schaam me er niet voor. Ik sta voor mijn spelers.”

Twintig punten

Na afloop van de partij en dus de 3-1 overwinning was de Sparta-coach natuurlijk wél vrolijk: “Twintig punten na deze wedstrijd, dus ik ben heel blij. Fortuna heeft echt een goede ploeg met veel vaardige spelers en voetbalvermogen. We kwamen goed uit de startblokken, maar kregen eigenlijk uit het niets de 0-1 tegen. Daarna zag ik dat mijn ploeg de rug rechtte en deed wat we hadden afgesproken.”

Snap jij zijn reactie?

  • Ik wel
  • Ik niet
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie