“Ik heb autoritten meegemaakt die je niet graag meemaakt als kind”

Foto: “Ik heb autoritten meegemaakt die je niet graag meemaakt als kind”

Dario van den Buijs werd met de harde hand opgevoed door zijn vader, die ook op het hoogste niveau gevoetbald heeft (in geboorteland België). De RKC-steunpilaar vertelt er over in het Brabants Dagblad.

Dario van den Buijs (RKC) dankt zijn vader voor strenge opvoeding

“In België ben ik nog wel de ‘zoon van. Mijn vader traint nu alleen nog een amateurteam. Als hij kan, komt hij naar mij of mijn broer kijken. Maar ook als hij niet komt kijken, zit hij een dag later achter zijn computer en kijkt hij alles terug. Dan krijg ik een heel berichtje over wat ik goed gedaan heb, niet goed gedaan, wat er beter kan.”

“Ik heb autoritten meegemaakt die je niet graag meemaakt als kind”, vervolgt Van den Buijs. “Maar ik zeg nu altijd tegen hem: hij heeft mij gemaakt tot wie ik ben. Heeft me veel sterker gemaakt. Ik vroeg altijd aan hem: wat moet ik doen om profvoetballer te worden? Moest ik bijvoorbeeld honderd keer in de tuin tegen een muurtje trappen met links en rechts, leren koppen, oefenen met hem.”

“Op een gegeven moment kwam je op een leeftijd dat hij gewoon bikkelhard was en streng. Hij zei nooit wat er goed was, maar ik moest altijd naar teamgenootjes kijken, naar wat zij deden. Vaak ging ik mee als hij moest scouten. Dan zaten we in de auto, had ik eerst een wedstrijd gehad en gingen we samen kijken naar een wedstrijd op het hoogste niveau in België. Heel die wedstrijd lang zat hij me met zijn elleboog aan te tikken: heb je dat gezien? Hoe hij beweegt, doordraait, aan het praten is. Wij hebben daar enorm veel mooie momenten meegemaakt, het heeft me echt beter gemaakt”, aldus de verdediger tot slot.

Van den Buijs is klaar voor een stap hogerop

  • Eens
  • Oneens
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie