‘Ik ben me kapot geschrokken van Ajax’

Foto: ‘Ik ben me kapot geschrokken van Ajax’

Tegen FC Twente (0-0) speelde Ajax niet zijn beste wedstrijd van het seizoen (maar ook niet zijn slechtste…) en oud-Ajacieden Sjaak Swart, Keje Molenaar en Theo van Duivenbode schrokken zich kapot van het niveau dat de Amsterdammers op de mat legden, zeggen ze in gesprek met de NOS.

“Het was echt heel matig. Het leek wel alsof Ajax in een ander shirtje speelde!”, begint Swart, die meteen bijval krijgt van Molenaar: “Ik ben me kapot geschrokken. Dat meen ik echt. Ze kwamen niet eens over de middenlijn. Er wordt nergens druk gezet op de bal. Die spelers van Twente konden alles doen wat ze wilden. Er was geen Ajacied te bekennen. Na een halfuur dacht ik: wat is er van Ajax over?”

Van Duivenbode doet een duit in het zakje: “Als FC Twente 3-0 voor had gestaan, was dat volledig terecht geweest. Dat was wel heel anders dan de wedstrijd tegen NEC, want toen verzuimde Ajax juist om snel afstand te nemen. Als dat dan niet gebeurt, dan ben je als trainer gelijk een waardeloze gozer. Ook al missen de spelers opgelegde kansen, je bent als trainer altijd de gebeten hond.”

‘Kritiek op Schreuder is heel persoonlijk’

Oefenmeester Alfred Schreuder ligt inmiddels flink onder vuur… “Het is allemaal heel persoonlijk. Het lijkt wel of er een aantal kranten belang bij heeft om te schrijven hoe lang het nog zou duren voordat hij weg is. Laat die Schreuder nou gewoon zitten, ook als ze zondag verliezen. Anders komt er weer een andere trainer. Die begint dan bij een ploeg zonder zelfvertrouwen met acht punten achterstand. Wie stapt daarin?”

Molenaar is het daar wel mee eens: “Ik vind het te makkelijk om een trainer die net is aangesteld de schuld te geven van deze malaise. Ik vind vooral dat het op bestuurlijk vlak mis zit. Die hadden er voor moeten zorgen dat Schreuder met een sterke selectie aan het seizoen kon beginnen.”

Wordt Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is de kritiek op Schreuder te persoonlijk?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie