‘Ik ben de slechtst betaalde speler bij Oranje, 100%’

Foto: ‘Ik ben de slechtst betaalde speler bij Oranje, 100%’

Op een houtje bijten hoeft hij zeker niet, maar in vergelijking met veel andere spelers van het Nederlands elftal verdient doelman Andries Noppert een peulenschil. En dat terwijl hij toch één van de revelaties van het toernooi is.

Gezien zijn salaris bij sc Heerenveen is Noppert ‘wel bang om nooit meer zoiets mee te kunnen maken’, doelt de goalie bijvoorbeeld op het boottripje tijdens de vrije dag met de selectie gisteren. Het vaartuig kende een marktwaarde van ruim dertig miljoen euro. “In de zin van: zo’n luxe ding. Da’s normaal helemaal niet mijn wereld, je moet ook dicht bij jezelf blijven, hè.” In een jaar tijd ging het voor Noppert van bankzitten bij Go Ahead Eagles naar een WK-kwartfinale tegen Lionel Messi.

“Dat vind ik natuurlijk prachtig en het blijft een bijzonder verhaal dat ik hier sta”, vertelt hij in het Algemeen Dagblad. “Maar ergens raak je er ook al aan gewend. Of het nou bij Heerenveen is of bij Oranje tegen Argentinië en Messi; ze verwachten dat je de ballen tegenhoudt. In die zin verandert er niks.”

‘Laagste salaris van heel Oranje’

Dat hij het minst verdiend van alle Oranje-spelers, staat voor Noppert als een paal boven water. Al is zijn loonstrookje niet ingezien. “Jazeker, honderd procent. Mogen mensen gerust vragen hoor. Geen probleem. Lijkt me ook nogal logisch”, lacht Noppert verder. Valentijn Driessen betreurt het dat hij niet om exacte cijfers heeft gevraagd. “Ik heb bij hem aan tafel gezeten vanochtend (dinsdagochtend, red.) en hij is inderdaad de slechtst betaalde Oranje-international op dit WK. Ik heb niet gevraagd wat hij verdient, dat had ik natuurlijk wel moeten vragen”, erkent de journalist in de podcast Kick Off van De Telegraaf.

Houdt Oranje de nul tegen Argentinië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Noppert in januari een transfer maken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
893+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie