‘Iets meer vertrouwen bij PSV in gesprekken met Simons dankzij UEFA’

Foto: ‘Iets meer vertrouwen bij PSV in gesprekken met Simons dankzij UEFA’

De UEFA maakte gisteren bekend dat PSV een boete van twintigduizend euro moet betalen als straf voor de veldbestorming van Dylano, die Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aanviel. Ook moet een deel van de oosttribune leeg blijven bij het eerstvolgende Europese duel.

Bij PSV kan de focus binnenskamers al op volgend seizoen nu

In Eindhoven vreesde men lichtelijk voor zelfs een gehele uitsluiting van Europees voetbal volgend jaar, maar dat rampscenario is voorkomen. En dus kan technisch directeur Earnest Stewart ‘gewoon’ met Europese vooruitzichten aankomen bij contractbesprekingen, bijvoorbeeld met Xavi Simons.

Voor Simons is Europees voetbal immers een must, alvorens hij besluit bij PSV te blijven komende zomer. “Nu de horde van de UEFA weg is, kan de club de contractgesprekken met bijvoorbeeld Xavi Simons weer met iets meer vertrouwen oppakken”, weet clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Drukke transferzomer

Er zal nog veel meer moeten gebeuren dan het binnenboord houden van Simons. “PSV staat aan de vooravond van opnieuw een stevige reorganisatie, waarbij doorgeselecteerd wordt en een aantal spelers zal willen vertrekken. Er is door de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke in de winterstop genoeg geld beschikbaar om flink in te grijpen”, aldus Elfrink tot slot.

Speelt Simons volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
427+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie