Hosanna in Alkmaar: AZ boekt megawinst

Foto: Hosanna in Alkmaar: AZ boekt megawinst

Er heerst momenteel een feeststemming bij AZ. De club presteert op het veld goed, maar ook achter de schermen gaat het meer dan prima. Zo werd er in het afgelopen boekjaar een recordwinst van 18,6 miljoen euro genoteerd.

Nog nooit eerder in de clubhistorie stond AZ zó dik in de plus. Een belangrijk aandeel wordt gevormd door uitgaande transfers: “De vergoedingen uit hoofde van de verkoop van spelers bedroegen in het seizoen 2021-2022 € 41,4 miljoen (in 2020-2021 € 8,2 miljoen). Het resultaat vergoedingssommen (inclusief de afschrijving vergoedingssommen) komt hiermee uit op € 33,2 miljoen positief (in 2019-2020 € 2,0 miljoen positief).”

Overigens vallen de transfers van Owen Wijndal (Ajax), Ferdy Druijf (Rapid Wien), Fredrik Midtsjø (Galatasaray), Joris Kramer (NEC) en Aslak Fonn Witry (Ludogorets) niet in dit boekjaar, maar pas in het volgende.

Toekomst

De club besluit op het digitale thuisfront: “AZ verwacht het seizoen 2022-2023 vanwege de geringere impact door corona, plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa Conference League alsmede reeds gerealiseerde transfers en omzetstijging af te sluiten met een positief resultaat. Door de financiële resultaten van de afgelopen jaren heeft AZ een buffer opgebouwd en ziet AZ de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

TIP: 1.77x je inleg als AZ wint in Groningen dit weekend!

AZ wordt binnen vijf jaar weer eens kampioen van NL

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
90+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie