Horroravond voor Frenkie en Koeman tegen Levante

Foto: Horroravond voor Frenkie en Koeman tegen Levante

FC Barcelona dreigt naast de Spaanse landstitel te grijpen. De grootmacht had dinsdagavond de koppositie virtueel in handen, maar verspeelde in de slotfase twee dure punten bij Levante: 3-3.

Koeman keerde na twee wedstrijden schorsing weer terug op de bank van Barcelona. De Nederlander zag Pedri in de beginfase een aantal grote kansen noteren, maar diens vizier stond niet op scherp. Zo slaagde hij er niet in om een pass van Frenkie de Jong in het vrijwel verlaten doel te werken. Na 25 minuten besloot sterspeler Lionel Messi het goede voorbeeld te geven door de bal al vallend tegen de touwen te werken.

Levante had voor rust op een paar speldenprikjes na weinig te vertellen tegen Barcelona. Na ruim een half uur spelen leek de grootmacht de overwinning zelfs al naar zich toe te trekken. Ousmane Dembélé deed het voorbereidende werk en ditmaal kon Pedri de kans niet meer om zeep helpen: 0-2. Een overwinning zou Barcelona in ieder geval voor één dag boven de huidige koploper Atlético Madeid brengen.

De club uit Valencia bleek niet van plan om de rode loper te blijven uitrollen voor de sterren uit Barcelona. Sterker nog: in mum van tijd werd in de tweede helft de schade gerepareerd. Gonzalo Melero bracht de spanning weer helemaal terug door de 1-2 binnen te koppen en kort daarna werkte José Luis Morales zelfs de gelijkmaker tegen de touwen.

Barcelona kon dus weer helemaal opnieuw begonnen, maar die missie leek te slagen. Amper vijf minuten na de gelijkmaker schoot Dembélé de 2-3 tegen de touwen. Volgens Levante zou Antoine Griezmann een overtreding hebben gemaakt voorafgaand aan de treffer van diens landgenoot, maar zowel de scheidsrechter als de VAR van dienst besloot niet in te grijpen.

Toch ging het in de eindfase mis voor Barcelona. In het slotkwartier liep Frenkie de Jong eerst tegen een dure gele kaart aan, want door zijn ‘overtreding’ (hij speelde de bal) moet hij de voorlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen missen. Tegen Celta de Vigo zal de Oranje-international er niet bij zijn. Tot overmaat van ramp maakte Sergio Léon er ook nog 3-3 van.

FC Barcelona blijft door dit resultaat op één punt van lijstaanvoerder Atlético Madrid. Mochten de Madrilenen midweeks winnen, dan groeit de achterstand naar vier punten met nog twee duels te gaan. Koeman en consorten lijken zichzelf dus lelijk in de vingers te snijden met dit resultaat.

Scoreverloop: 0-1 (25′) Lionel Messi, 0-2 (34′) Pedri, 1-2 (57′) Gonzalo Melero, 2-2 (59′) José Luis Morales, 2-3 (64′) Ousmane Dembélé, 3-3 (83′) Sergio Léon

Geef jij FC Barcelona nog kans?

  • Ja
  • Nee
417+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

00:07
72+
Wesley Sneijder boort Real Madrid dissonant de grond in
23:48
66+
Ipswich Town nog één punt verwijderd van directe promotie naar Premier League
23:14
33+
Bayern München en Real Madrid houden elkaar in evenwicht na spektakelstuk
22:48
191+
‘Van Persie verlaat Feyenoord zonder titel met Onder 18’
22:33
72+
Wederom racisme-rel in Spanje; Atlético sluit Zuidtribune
22:22
170+
Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam
21:50
42+
Real Madrid-tovenaar zaait lof met dé actie van de eerste helft
21:37
425+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
21:10
139+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
20:54
96+
‘Feyenoord-hater Sarri kan zich opmaken voor nieuwe klus’
20:35
624+
‘Vitesse heeft geen bankrekening en accountant meer’
20:10
0+
Opstellingen: Bayern München en Real Madrid maken zich op voor eerste halve finale,
19:55
65+
‘Barcelona-aanwinst moet na halfjaar al verhuizen’
19:42
353+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
19:18
205+
Vitesse-bom staat op barsten, dag des oordeels in zicht
18:50
101+
Bij Bayern-Real valt nog altijd de naam van Makaay: “Dat maakt het bijzonder”
18:30
546+
‘Nieuwe rol Kroes zorgt voor ‘ongewenste situatie’ bij Ajax’
18:10
314+
“Kans dat Slot hem meeneemt is meer dan vijftig procent”
18:00
120+
Ontknoping Vrouwen Eredivisie nadert; wie pakt de titel?
17:50
63+
Zoon van Peter Bosz vindt nieuwe job in Eredivisie
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie