Hoogteregel doet veel stof opwaaien Zuid-Amerika

Soccernews

[img align=left]uploads/copa america2007.jpg[/img]De beslissing van de wereldvoetbalbond FIFA om voetbalwedstrijden te verbieden in stadions die hoger liggen dan 2500 meter, heeft in Zuid-Amerika veel stof doen opwaaien. Bolivia, Colombia, Ecuador en Peru dreigen alle vier om niet deel te nemen aan de Copa America van volgende maand in Venezuela.

Deze week nam de FIFA de maatregel, om de gezondheid van de spelers te garanderen. vaak zijn de tegenstanders de grote hoogte niet gewend, en moeten ze daarom vaak na de wedstrijd een zuurstofmasker op.

De beslissing van de FIFA heeft verder grote gevolgen voor de eerder genoemde landen omdat, respectievelijk Bolivia en Peru twee stadions hebben die boven de 2500 meter grens liggen. Naast Peru en Bolivia raken ook Ecuador en Colombia hun thuishaven kwijt na de nieuwe regel.

Nadat de nieuwe regel van de FIFA bekend werd hebben Peru, Colombia, Ecuador en Bolivia de koppen bij elkaar gestoken en wordt er gedreigd niet deel te nemen aan de 42e editie van de Copa America.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie