Hoofdrol De Ligt in grootschalig onderzoek tegen Juventus

Foto: Hoofdrol De Ligt in grootschalig onderzoek tegen Juventus

De UEFA voert een grootschalig onderzoek uit naar financiële misstanden bij Juventus. Opvallend genoeg speelt Matthijs de Ligt daarbij een behoorlijk grote rol, die net als Mattia De Sciglio cruciaal bewijs zou hebben overgedragen aan de openbaar aanklager.

Corriere dello Sport pakt uit met dit grote nieuws, waarbij Juve in een slecht daglicht komt. Giorgio Chiellini zou in de groepschat van De Oude Dame hebben verteld dat de spelers een maand salaris moeten missen tijdens de coronapandemie, het restant zouden ze ‘onder de tafel’ terugbetaald krijgen. In de officiële documentatie zou de clubleiding spelers hebben gevraagd akkoord te gaan om vier maanden aan salaris op een later moment te ontvangen. Dit aangezien de grootmacht in financieel zwaar weer zat tijdens de pandemie.

De UEFA doet ook onderzoek naar het sjoemelen met transfersommen. Voormalig voorzitter Andrea Agnelli heeft het naar verluidt niet zo nauw genomen met de regels, om zich financieel beter voor te doen dan de situatie daadwerkelijk was. Grootschalige verliezen zou de Italiaan op die manier willen verdoezelen. Juventus was een van de voorstanders van de Super League, waar er veel meer inkomsten gegenereerd konden worden dan nu in de Champions League.

Het is afwachten wat het onderzoek van de UEFA precies gaat opleveren. Mocht Juve er heel slecht van afkomen dreigt er zelfs uitsluiting van de competitie. Dit doet terugdenken aan het Calciopolo-schandaal waarbij La Vecchia Signora werd teruggezet naar de Serie B.

Juve-fans bestoken De Ligt

De Ligt verruilde Juventus afgelopen zomer voor Bayern München, terwijl De Sciglio nog altijd bij de Bianconeri actief is. Vele Juve-fans pakken De Ligt en De Sciglio keihard aan op social media. De voetballers worden onder meer ‘ratten’ en ‘verraders’ genoemd. De Nederlander wordt bij zijn laatste Instagram-post uitgescholden en belachelijk gemaakt vanwege zijn huidige reserverol op het WK.

Si

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie