‘Heitinga is ideale Ajax-assistent’

Foto: ‘Heitinga is ideale Ajax-assistent’

John Heitinga werd na het ontslag van Alfred Schreuder doorgeschoven naar het eerste elftal van Ajax. De destijds trainer van Jong Ajax had een bepaalde route in zijn hoofd, maar omdat zijn club het nodig had kwam daar verandering in.

‘Ajax-trainer niet ervaren genoeg’

Volgens Olaf Lindenbergh, die als middenvelder voor Ajax speelde, heeft Heitinga de benodigdheden van een Ajax-trainer. De voormalig middenvelder snapt echter wel dat de clubleiding van Ajax ook andere opties overweegt.

“Aan de ene kant is het een echte Ajacied die je het gunt om hoofdtrainer te zijn bij Ajax”, vertelde Lindenbergh aan Ajax Showtime. Aan de andere kant komt het hoofdtrainerschap voor Heitinga misschien wat te vroeg.

“Het zou volgens mij ideaal zijn als er een andere hoofdtrainer komt en John dan assistent wordt. Na een paar jaar heeft hij dan als assistent genoeg ervaring opgedaan om hoofdtrainer te worden”, stelt Lindenbergh.

Heitinga begon een aantal weken geleden op polopositie bij de nieuwe voetbalbaas Sven Mislintat. Inmiddels schreven onder andere het Algemeen Dagblad dat er inmiddels gedacht wordt aan andere opties voor het hoofdtrainerschap.

De naam van Peter Bosz deed weer de rondte, maar die werd al snel afgeschoten. Mogelijk stelt Mislintat een buitenlandse trainer aan bij de Amsterdammers. Voetbal International-hoofdredacteur en Ajax-volger Freek Jansen noemde eerder al AZ-trainer Pascal Jansen als een mogelijkheid.

Ajax
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 mei 2023 21:02.

Is Heitinga volgend jaar nog Ajax-trainer?

  • Ja
  • Nee
437+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie