‘Heitinga drukt Ajax-assistent door’

Foto: ‘Heitinga drukt Ajax-assistent door’

Ajax lijkt het seizoen af te gaan maken met John Heitinga als interim-trainer. De voormalig verdediger van de Amsterdammers, die na het ontslag van Alfred Schreuder vanuit Jong Ajax werd overgeheveld, krijgt hulp van een ervaren assistent.

Volgens het Algemeen Dagblad heeft Heitinga zelf aangegeven dat hij graag met Dwight Lodeweges wil samenwerken. De ervaren oefenmeester is op dit moment actief in de raad van commissarissen van sc Heerenveen. Het Algemeen Dagblad verwacht echter snel nieuws over een transfer naar Ajax.

Er is volgens de krant al contact geweest tussen de Friese trainer en Ajax-leiding. “De verwachting is dat club en trainer, die als commissaris van Heerenveen heeft aangegeven het gesprek met Ajax aan te zullen gaan, daar wel uit gaan komen. Het financiële plaatje wordt zelfs als formaliteit gezien.”

Ajax en Dwight Lodewegens in gesprek over dienstverband

Lodeweges kent door zijn tijd als assistent-trainer van het Nederlands elftal al een aantal spelers van de Amsterdammers. Op die trainingen maakte de ervaren oefenmeester indruk. “Internationals leerden Lodeweges kennen als een goede en ervaren tacticus, die prettig in de omgang bleek en in eenvoudige bewoordingen oefenstof trainbaar kon maken.”

Een nieuwe assistent stond ook al hoog op de agenda toen Schreuder nog op de hoofdtrainerstoel zat. Destijds werden er namen zoals René Meulensteen (oud-assistent Sir Alex Ferguson bij Manchester United, red.), Jaap Stam, Ruud Brood en John van ‘t Schip als mogelijke assistenten genoemd.

Heitinga had echter een andere voorkeur, weet het AD. “Het was uiteindelijk Heitinga zelf die met de naam van Lodeweges op de proppen kwam.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 13:29.

Goede assistent voor Heitinga?

  • Ja
  • Nee
630+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie