Heitinga blijft positief over titelkansen Ajax: “Zullen de hoop nooit opgeven”

Foto: Heitinga blijft positief over titelkansen Ajax: “Zullen de hoop nooit opgeven”

John Heitinga houdt het geloof dat Ajax dit seizoen kampioen kan worden. Ondanks de zes punten achterstand op koploper Feyenoord, blijft de 39-jarige trainer hoop houden op een goede afloop voor de Amsterdammers.

Heitinga weigert handdoek in de ring te gooien

Tijdens de interlandperiode kijkt Heitinga terug op zijn eerste maanden als eindverantwoordelijk in Amsterdam. “Het is een groep die je op dat moment nog niet goed kent”, begint de oud-verdediger tegenover Ajax TV. “Sommige spelers ken je heel goed, maar in die groep heb je te maken met irritatie en frustratie. Er waren zeven wedstrijden op rij niet gewonnen. Ik heb toen direct tegen iedereen, ook de spelers, gezegd dat het we het gezamenlijk moeten doen.”

“We moesten vertrouwen terugkrijgen in de groep”, vervolgde Heitinga. “Ik ging daarvoor terug naar hoe ik zelf als speler was. Ik heb best wel wat trainers gehad. Ik probeer daarvan alle informatie te verzamelen en dan probeer je zo snel mogelijk in de relatie te komen met de speler.” Wat betreft zijn oude trainers, inspireerden vooral Co Adriaanse en Louis van Gaal de jonge trainer Heitinga

Opnieuw beginnen

Heitinga zette met zijn ploeg een goede serie neer in de Eredivisie, maar na de nederlaag tegen Feyenoord (2-3) zien de titelkansen er niet meer bepaald florissant uit. “We zitten nu in een fase waarin we weer opnieuw moeten beginnen. We hebben nog een pittig programma, maar we zullen de hoop nooit opgeven.”

Ajax alsnog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed dat hij hoop houdt?

  • Ja, dat moet hij wel zeggen
  • Nee, dat is onrealistisch
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie