Hattrickhelden, Bakayoko en Taylor op een roze wolk | SN Team van de Week 13

Foto: Hattrickhelden, Bakayoko en Taylor op een roze wolk | SN Team van de Week 13

Je moet schieten, anders kun je niet scoren, en dat helpt dan weer om in het SN Team van de Week te komen. Negen van de spelers in deze onverslaanbare opstelling vonden afgelopen weekend het net, beide spitsen zelfs drie keer. Ze waren belangrijk voor PSV, Feyenoord, AZ, Ajax, SC Heerenveen of Heracles Almelo door te scoren, maar ook door goed te spelen verdienden deze elf een plekje in ons elftal vol smaakmakers. Speelronde 13 bracht ze zeker geen ongeluk, ze mogen zich juist gelukkig prijzen met een uitverkiezing in het SN Team van de Week.

SN Team van de Week: Hato beleeft droomweek, Van Bommel mag blij zijn en Sankoh toont zijn beste kant

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

Keeper: Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)

Door de overwinning op PEC Zwolle voelt Etienne Vaessen dat hij weer echt terug is. Na de schrikwekkende botsing met Brian Brobbey is de doelman van RKC Waalwijk weer volledig hersteld en aan de winnende hand. Hij wil dat we vooral weer over zijn kwaliteiten praten en daar gaf hij zaterdag alle aanleiding toe. In de slotfase van het duel viel Vaessen op met tweede goede reddingen, die de overwinning over de streep trokken. Met helm maar zonder angst is de keeper weer helemaal zij oude zelf.

Verdediger: Jorrel Hato (Ajax)

Wat een droomweek voor Jorrel Hato. In een week tijd werd hij de jongste aanvoerder van Ajax ooit, maakte hij zijn debuut voor Oranje tegen Gibraltar en scoorde hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Als kers op de taart staat de zeventienjarige centrale verdediger ook nog in het SN Team van de Week. Hato opende de score tegen Sparta en heeft een bijzondere weddenschap met zijn vader gewonnen. Die moet nu als Feyenoord-supporter een Ajax-shirt aandoen. Voor zijn uitblinkende zoon zal hij dat met trots doen. Hato junior zet hun achternaam op de kaart. We zullen nog veel van hem horen.

Verdediger: Bruno Martins Indi (AZ)

Een jaar en zes dagen had Bruno Martins Indi niet gevoetbald, maar een paar weken na zijn rentree van een bovenbeenblessure is het alsof hij nooit is weggeweest. De aanvoerder van AZ is de betrouwbare leider die van achteruit de lijntjes uitzet. Tegen Volendam viel hij ook in de aanval op. Hij vond de opening bij de 2-0 door David Møller Wolfe weg te sturen, die vervolgens succesvol voorgaf. De 3-0 maakte Martins Indi zelf uit een rebound. Hij wist waarschijnlijk dat een doelpunt hem zeker in dit elftal van SoccerNews zou krijgen.

Verdediger: Sven van Beek (SC Heerenveen)

De voetballiefhebber die zondagavond om zeven uur met het bord op schoot naar de samenvattingen keek, zal Sven van Beek niet veel in beeld hebben gezien. De verdediger van SC Heerenveen blonk niet uit met doelpunten, moeilijke trucjes of afstandsschoten. Dat is ook helemaal niet zijn taak. Van Beek is het cement tussen de stenen die zorgt dat zijn team bij elkaar blijft. De verdediger zet zijn teamgenoten neer, wint als een meewerkend voorman zelf zijn duels en speelt de bal naar de goede kleur. Een ondergewaardeerde speler die wij graag eens in het zonnetje zetten.

Middenvelder: Thom Haye (SC Heerenveen)

Als het Nederlands elftal wil voorkomen dat we in de toekomst nog meer penalty’s missen in interlands, zou Ronald Koeman kunnen overwegen om Thom Haye mee te nemen. De middenvelder van SC Heerenveen nam tegen Fortuna Sittard twee strafschoppen en scoorde ze allebei. Tijdens zijn gehele carrière miste hij nog nooit een strafschop. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat hij nog nooit eerder een penalty nam. Los van de benutte standaardsituaties vanaf elf meter viel hij op met een gevaarlijke poeier van afstand, een veelvoud aan rake passes en verdedigende ingrepen.

Middenvelder: Kenneth Taylor (Ajax)

Kenneth Taylor weet weer hoe het is om geliefd te worden. Niet alleen door zijn nieuwe vriendin, influencer Jada Anna, maar ook door het publiek in de Johan Cruijff ArenA. Nadat hij bij vier van de vijf Ajax doelpunten betrokken was, werd hij tijdens zijn wissel getrakteerd op een luid applaus van de supporters. De middenvelder zocht zijn heil hogerop het veld en tussen de linies van Vitesse, waar zijn kracht ligt. Zo kon hij in de eindfase bepalend zijn en zelf ook zijn doelpuntje meepikken. In de 67e minuut dribbelde hij na een combinatie met Steven Berghuis door de verdediging heen en zette hij de 5-0 op het scorebord. Taylor ging op een roze wolk terug naar huis.

Het SoccerNews Team van de Week 13.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Eigenlijk was het een foutje van Joey Veerman dat hij vlak voor rust in de zestien van FC Twente opdook om te scoren. De middenvelder had mee moeten verdedigen, omdat juist de tegenstander in aanval was. Peter Bosz kon hem er niet op aanspraken, want na een snelle tegenaanval stond de Oranje-international ineens vrij voor het doel om de voorzet van Johan Bakayoko in één keer raak te schieten. Een welkome goal voor Veerman, die daarnaast uitblonk in één-tweetjes, passes vooruit en het vinden van de vrije man.

Linksbuiten: Ruben van Bommel (AZ)

Ruben van Bommel is niet snel tevreden over zijn eigen spel, maar kon dat zondagavond wel zijn. De linksbuiten van AZ opende tegen FC Volendam al na vier minuten de score met een geweldig schot in de kruising. Misschien wel de mooiste goal uit zijn loopbaan tot nu toe, vond hij zelf. De ambitieuze voetballer hoopt er nog veel zo te maken en zich in de Eredivisie te ontwikkelen tot goalgetter. Tegen Volendam had hij er makkelijk nog één kunnen maken in de slotfase, maar hij schoot één keer op de paal en later na een goede actie van dichtbij naast. We hopen dat de Limburger daar niet te lang van baalt, want kijk nou waar je staat: op de derde plek met AZ én in het SN Team van de Week.

Spits en sterspeler: Santiago Giménez (Feyenoord)

Een kans voor open doel missen en toch de sterspeler van het weekend zijn. Dan moet je wel heel veel goeds gedaan hebben. Dat deed Santiago Giménez dan ook tegen Excelsior. Feyenoord zocht lange tijd naar de voorsprong in de Rotterdamse derby en verdronk bijna, maar heeft gelukkig anderhalf jaar geleden een Mexicaanse topscorer opgedoken. Giménez is na vier duels zonder goals weer boven water gekomen. De spits, die zijn jetlag deze week wegzwom, bracht zaterdag ook zijn ploeg weer op het droge. Niet één, niet twee, maar drie keer schoot hij raak. De Mexicaan zwemt nu in de doelpunten (16) en zit in het juiste vaarwater om de topscorerstitel binnen te vissen.

Spits: Mohamed Sankoh (Heracles)

In zijn eerste basisplaats sinds vier wedstrijden heeft Mohamed Sankoh zijn voeten laten spreken. Binnen vijf minuten schoot hij Heracles Almelo op voorsprong tegen Almere City en daarna nam hij zijn ploeg bij de hand met nog twee doelpunten. De in Sierra Leone geboren aanvaller maakte optimaal gebruik van zijn snelheid en toonde zich uiterst rustig voor het doel. Als bedankje mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen, maar zelfzuchtig is Sankoh niet. Hij zorgt ervoor dat de bal in zijn geboorteland terechtkomt zodat de kinderen daar ermee kunnen spelen. Nog belangrijker dan zijn hattrick en de uitverkiezing voor het SN Team van de Week heeft hij daarmee een plekje in ons hart verdiend.

Rechtsbuiten: Johan Bakayoko (PSV)

Johan Bakayoko mocht in dit elftal zeker niet ontbreken. De vleugelaanvaller van PSV was in de kraker tegen FC Twente bij alle drie de doelpunten betrokkenen. Een echte kraker werd het helaas niet door de rode kaart van Mees Hilgers, want tegen tien man kon Bakayoko keer op keer uitbreken. Hij verzorgde een doelpunt, een assist en de inleiding van de eigen goal van Robin Pröpper. De Belgische rechtsbuiten was continue gevaarlijk met goede voorzetten, snelle acties en functionele technische hoogstandjes. Het is wachten tot hij de stap naar een grote competitie als de Premier League maakt. Voorlopig staat hij meer dan terecht in dit SN Team van de Week!

Is Bakayoko goed genoeg voor de Premier League?

  • Ja, dat laat hij nu zien.
  • Nee, hij moet zich nog verbeteren.
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:10
56+
Openda en Bony steunen noodlijdend Vitesse met donaties
10:50
9+
‘Nederlands Serie A-duo staat voor droomtransfer’
10:30
81+
Sneijder over PSV-parel: ‘Lopen te hard van stapel’
10:15
70+
Daley Blind deelt ambitieuze pensioenplannen
09:45
11+
‘Turkse interesse voor ervaren United-middenvelder’
09:15
0+
‘Ramalho moet bittere PSV-pil slikken’
08:44
416+
‘Groot nieuws over toekomst Ten Hag’
08:36
0+
PSV-target reageert op transferroddels: ‘Het is eervol’
08:22
38+
United-flop zaait lof na voetbalshow in Champions League: ‘Liet spelers dansen’
07:50
491+
Eventuele Lozano-vervanger getipt bij PSV: ‘Type Wayne Rooney’
07:30
297+
UEFA komt met heerlijk nieuws voor EK-fans
07:15
647+
‘PSV-middenvelder blijft ondanks belangstelling in Eindhoven’
23:46
167+
‘Afwachtend Feyenoord benaderde nog geen trainerskandidaten’
23:24
377+
‘Nieuwe algemeen directeur Ajax is bepaald’
22:59
30+
Dortmund zet tegen PSG eerste stap naar CL-finale in duel vol kansen
22:32
55+
Vertrouwen bij Van den Brom: “Kunnen een goede selectie neerzetten”
22:07
197+
Ronald de Boer wijst Hartman-vervanger aan: “Vooral tegen betere ploegen”
21:43
300+
‘Van Dijk naar een andere Duitse topclub dan Dortmund’
21:18
857+
Van Bronckhorst reageert op Feyenoord-gerucht: “De club van mijn hart”
20:53
130+
Liverpool-Nederlander gaat niet samenwerken met Slot
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie