Hans Kraay: ‘Hij moet altijd in de basis staan bij Oranje’

Foto: Hans Kraay: ‘Hij moet altijd in de basis staan bij Oranje’

Het hart van de verdediging van het Nederlands elftal bestaat vanavond tegen Ierland uit Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind. Dat de eerstgenoemde speler meedoet is misschien wel een kleine verrassing, want hij was toch verworden tot een soort van vaste wissel bij Oranje. Hans Kraay jr. vindt echter dat de stopper van Internazionale ‘áltijd moet spelen’.

‘Stefan de Vrij moet altijd spelen bij Oranje’

Matthijs de Ligt en Lutsharel Geertruida zijn er niet bij tegen de Ieren en de één zijn dood is de ander zijn brood. Bij ESPN oppert presentator Jan Joost van Gangelen dat De Vrij een ‘geluksvogel’ is, maar dat wil er bij Kraay niet in: “Ik vind hem helemaal geen geluksvogel, ik vind hem een pechvogel.”

“Ik vind dat hij veel te laat in het Nederlands is gekomen. Ik vind hem sowieso de beste rechter, rechtsbenige centrale verdediger die we hebben. Ik vind dat De Vrij altijd in de basis moet staan bij Oranje”, aldus de televisiepersoonlijkheid. “Ik vind hem beter dan De Ligt. De Ligt kan zich wel eens oncomfortabel voelen als er ruimte valt achter Dumfries, maar De Vrij voelt zich dan gewoon comfortabel. Ik vind hem helemaal geen geluksvogel. Ik vind dat hij te laat de waardering heeft gekregen van deze bondscoach.”

Lutsharel Geertruida

Kraay is overigens óók positief over Geertruida: “Zeker als hij heel modern rechtsback speelt, waarbij haar naar het midden toe trekt.” Maar er is wel een ‘maar’… “Ik vind Geertruida als back beter dan als centrale verdediger. Geertruida gaat er echt wel komen, maar ik vind als je met twee centrale verdedigers speelt De Vrij en de Van Dijk de allerbesten zijn.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie