‘Had niet het gevoel dat ik Van Nistelrooy kon vertrouwen’

Foto: ‘Had niet het gevoel dat ik Van Nistelrooy kon vertrouwen’

Vanavond neemt Ruud van Nistelrooy het als trainer van PSV op tegen Arsenal. In het verleden stond hij nog vaak als speler op het veld tegen de Londenaren; meer dan eens was Martin Keown dan zijn directe opponent. De Britse stopper noemt Van Nistelrooy ‘een briljante doelpuntenmaker killer’.

“Toen Arsenal de dubbel pakte in 2002 stampte Van Nistelrooy op mijn voet en miste ik bijna het WK. Aan het einde van dat jaar stampte hij weer op mijn voet. Ik reageerde met een arm in zijn gezicht. Hij ging op dramatische wijze naar de grond. Ik bood mijn excuses aan, maar ik kreeg toch een boete van de FA”, blikt Keown terug op de duels met Manchester, die ook wel The Battle of Old Trafford werden genoemd, in gesprek met The Daily Mail.

‘Oneerlijk spel’

Keown hield van ‘eerlijke duels’ met topspitsen, maar vocht die naar eigen zeggen met Van Nistelrooy nooit uit. “Ik had niet het gevoel dat ik Van Nistelrooy kon vertrouwen. Hij kon bij de lichtste aanraking in het zestienmetergebied al gaan liggen.” In 2013 volgde revanche van het Arsenal-icoon. “Toen Van Nistelrooyverrassend zijn penalty tegen de lat schoot kon ik mijn emoties niet beheersen. Het was een rauwe reactie in een wedstrijd tussen twee rivalen in de Premier League.”

“Het voelde als gerechtigheid voor mij, en dat gevoel hadden mijn teammaten ook. We hadden achteraf gezien wat minder heftig kunnen reageren. Maar het gebeurde in het heetst van de strijd. Ik heb nergens spijt van.”

Welke club geniet meer jouw sympathie?

  • Man United
  • Arsenal
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie