‘Gutiérrez dichtbij PSV-exit’

Foto: ‘Gutiérrez dichtbij PSV-exit’

Érick Gutiérrez is bij PSV op weg naar de uitgang, zo meldt Voetbal International. De Mexicaan keert hoogstwaarschijnlijk terug in Mexico bij Chivas Guadalajara, dat slechts enkele miljoenen euro’s voor hem moet neertellen.

Vertrek van Gutiérrez

Het nieuws komt allerminst als een verrassing. De middenvelder gaf al meermaals aan dat hij na vijf seizoenen toe was aan een nieuwe uitdaging en daarom uit de Eredivisie wilde vertrekken. Meerdere clubs uit Europa toonden vervolgens interesse, maar Gutiérrez keerde het liefst terug naar zijn geboorteland.

Zijn periode in Eindhoven was namelijk niet bepaald overtuigend. Hoewel hij sinds zijn komst in 2018 tot 141 wedstrijden in het eerste team kwam, ging het hierbij voornamelijk om invalbeurten. Hij wist verschillende hoofdtrainers, waaronder Mark van Bommel en Roger Schmidt, telkens niet te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Onderhandelingen PSV en Chivas Guadalajara

Vorig jaar verlengde hij bij PSV nog zijn contract, met de afspraak dat hij in de toekomst voor een bedrag van 5 miljoen euro mocht vertrekken. Chivas Guadalajara is naar verluidt bereid om dit bedrag op tafel te leggen en hoopt hem dan ook snel aan de selectie toe te voegen. PSV speelt het voorlopig echter hard.

De Eindhovenaren willen het uiterste uit de gesprekken halen en proberen daarom meer geld los te weken. Het zorgt ervoor dat de gesprekken iets langer hebben geduurd, maar inmiddels zouden beide clubs in de afrondende fase zitten. Voor Gutiérrez is het daardoor bijna zeker dat hij na de zomer weer in Mexico speelt.

Pakt PSV volgend seizoen de landstitel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Gutiérrez bij PSV geslaagd?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
159+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie