‘Groot nieuws over Memphis richting WK’

Foto: ‘Groot nieuws over Memphis richting WK’

Memphis Depay slaat ook de laatste wedstrijd van FC Barcelona in de eerste seizoenshelft over. De spits herstelt nog van een lichte blessure en heeft zich vandaag al – met toestemming van zijn club – gemeld in Nederland voor de laatste dagen van zijn revalidatie.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Memphis zou een aanvraag hebben ingediend om de slotronde van de eerste seizoenshelft te skippen, zodat hij zich in Nederland optimaal op het WK kon gaan voorbereiden. Hij kreeg dus groen licht.

Eventjes terug sprak trainer Xavi Hernandez nog de hoop uit dat Memphis wel minuten kon maken alvorens het WK begon, maar dat gaat dus niet meer lukken. Bondscoach Louis van Gaal erkende al dat hij voor jongens als Memphis, topfit of niet, altijd een plekje vrij zou houden in toernooiselecties.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

‘Weg in januari’

Ondertussen klinkt in Barcelona ook steeds luider het gerucht dat de club heeft besloten dat Memphis in januari mag vertrekken. Door concurrentie van Robert Lewandowski komt de Nederlander nog amper aan bod in Camp Nou. Dat zou ook kunnen verklaren waarom hij nu al toestemming kreeg om naar Nederland te vliegen: de staf lijkt hem simpelweg niet meer nodig te hebben.

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Reken jij op een topfitte Memphis op het WK?

  • Ja
  • Nee
300+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie