Groningen past ‘Ajax-methode’ toe en strikt ervaren assistent-trainer

Foto: Groningen past ‘Ajax-methode’ toe en strikt ervaren assistent-trainer

In navolging van Ajax, dat Dwight Lodeweges aanstelde als gelouterde rechterhand voor John Heitinga, heeft ook FC Groningen een ervaren rots in de branding binnengehaald voor de eindverantwoordelijke: Dennis van der Ree krijgt vanaf heden assistentie van Hans Westerhof, als ‘adviseur van de technische staf’.

Hetgeen is op voorspraak van Van der Ree, die als interim de ontslagen Frank Wormuth opvolgde, gebeurd. Groningen schrijft op de clubwebsite: “Hans Westerhof (74) is in de geschiedenis van de club twee periodes hoofdtrainer geweest van FC Groningen, vier seizoenen van 1988 tot 1992 en van 1994 tot februari 1997. In totaal stond hij 271 officiële wedstrijden langs de lijn als FC-coach. In de eerste periode van Westerhof als hoofdtrainer behaalde de Trots van het Noorden in het seizoen 1990/1991 met een derde plaats in de Eredivisie de hoogste eindklassering ooit in de clubgeschiedenis.”

Algemeen directeur Wouter Gudde is in zijn nopjes met de komst van Westerhof. “Wij willen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om FC Groningen in de Eredivisie te houden. We hebben daarbij ook aan de technische staf gevraagd waarmee wij hen kunnen helpen. Hans was al een klankbord voor Dennis en Dennis gaf aan graag nog meer gebruik te willen maken van de ervaring en senioriteit van Hans. Wij zijn daarop met hem in contact getreden en Hans heeft zich bereid verklaard de club en Dennis te willen helpen. Wij vinden het hartstikke mooi dat het FC-gevoel bij Hans nog steeds aanwezig is en hij direct beschikbaar is om in te stappen.”

Kennis en expertise

Hoofdcoach Van der Ree dacht al snel aan Westerhof als extra steun. “Tijdens de cursus Coach Betaald Voetbal heeft Hans mij begeleid. Ik heb een heel goed gevoel bij hem en hij is natuurlijk goed bekend met en bij FC Groningen. Ik wilde graag van zijn expertise gebruik maken en ben heel blij dat het gelukt is om Hans aan de technische staf toe te voegen. We gaan er met elkaar alles aan doen om FC Groningen in de Eredivisie te houden. Alle hulp, expertise en knowhow die we daarbij tot onze beschikking hebben en waarvan wij denken dat het ons gaat helpen, zetten we in.”

Tot slot zegt Westerhof zelf over zijn rentree in de Euroborg: “Het doel is FC Groningen in de Eredivisie te houden en ik voel er weinig voor om mezelf te positioneren. Mijn rol is ondergeschikt. Via Dennis ben ik gevraagd te helpen en als hij en de club denken dat ik daar een goede rol in kan spelen, dan doe ik dat graag. Ik heb altijd een speciale band gehad met FC Groningen en de club moet voor de Eredivisie behouden blijven. Daaraan hoop ik een steentje bij te dragen.”

Gaat FC Groningen degraderen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Westerhof is de juiste man voor Groningen

  • Eens
  • Oneens
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie