Giménez in januari al weg? “Tegen crazy money zegt niemand nee”

Foto: Giménez in januari al weg? “Tegen crazy money zegt niemand nee”

De Mexicaanse sportjournalist Daniel Reyes, wonend en werkend vanuit Nederland, is lyrisch over de ontwikkeling van zijn landgenoot Santiago Giménez bij Feyenoord. Reyes denkt dat de aanwezigheid van Ayase Ueda als concurrent hem alleen maar beter maakt.

‘Lieve jongen’ wordt met gemak onhoudbaar voor Feyenoord

“Hij heeft de concurrentie hard nodig om beter te worden”, vertelt de journalist aan de NOS. “Santi is een lieve jongen. Hij gelooft heel erg in God en leeft volgens de normen en waarden die bij het geloof passen. Als hij na de Klassieker zegt dat hij hoopt dat Ajax snel uit de crisis komt, meent hij dat. Dat doet hij niet voor publiciteit.”

“Arne Slot is heel belangrijk voor hem. Niemand in Mexico had verwacht dat Santi nu al zo goed zou zijn. Mensen vroegen zich een jaar geleden af of hij Feyenoord wel aankon. In Mexico zat hij bij een onrustige club, Cruz Azul, met veel verschillende trainers. Hij had daar geen Arne Slot. Nu wordt hij goed gecoacht. Hij weet wat er van hem wordt verwacht. In Mexico speelde hij op instinct en nu meer op tactiek. Dan zie je wat een verschil een coach kan maken.”

‘Popster’

“Momenteel is Santi de meest populaire speler in Mexico. Hij is een popster. Veel spelers zijn arrogant, maar Santi is dat niet. De mensen waarderen dat. In Mexico kan hij niet meer normaal over straat. Er zijn te veel mensen die iets van hem willen. En die zijn wat opdringeriger dan in Rotterdam. Giménez geniet van het leven in Rotterdam. Hij heeft zich snel aangepast. Zijn vader was profvoetballer, dus hij heeft in verschillende steden gewoond. Hij weet precies hoe hij zich aan moet passen.”

Toch ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat hij nog vele jaren in Rotterdam te bewonderen zal zijn. “Hij is heel ambitieus en wil naar de absolute top. Afgelopen zomer heeft een aantal clubs geïnformeerd, maar Santi en zijn entourage vonden toen dat hij nog bij Feyenoord moest blijven. Een jaar in de basis en de zekerheid van speelminuten in de Champions League. Hij vertrouwt op zijn zaakwaarnemer en zijn vader. Als iets heel concreet is, dan hoort hij het. Anders weet hij dat hij zich op Feyenoord kan richten. Het is ook niet de bedoeling dat hij in januari vertrekt, maar als er een enorme club komt met ‘crazy money’ zegt niemand nee”, denkt Reyes.

Scouts op tribune

Giménez zelf geeft aan dat hij van al die scouts op de tribune niet nerveuzer wordt. “Nee, want ik doe wat ik leuk vind. Ik geef alles op het veld en probeer plezier te hebben. De rest gaat dan vanzelf.”

Denk jij dat Giménez in januari al vertrekt?

  • Ja
  • Nee
387+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie