Gakpo sprak met Ten Hag over United-transfer

Foto: Gakpo sprak met Ten Hag over United-transfer

Het had weinig gescheeld of Cody Gakpo was naar Manchester United gegaan in plaats van Liverpool. Het lukte Erik ten Hag niet om de Eindhovenaar binnen te hengelde, waarna hij Antony ophaalde bij Ajax.

Transfer Gakpo naar Manchester United ging niet door, waarna Antony kwam

“Ik denk dat het de zomer voor mijn transfer naar Liverpool was dat ik contact had met de club (Manchester United, red.)”, begint Gakpo tegenover Sky Sports. “Ik sprak met de trainer (Ten Hag, red.). Uiteindelijk is het niet door gegaan.” Nadat United Gakpo niet wist over te nemen van PSV, moest Ten Hag op zoek naar een andere vleugelspeler. 

Richting het einde van de zomerse transferperiode in 2022 haalde United Antony naar Old Trafford. De Braziliaanse dribbelaar kende Ten Hag nog goed van de gezamenlijke periode bij Ajax. Hij kostte de Engelse grootmacht liefst honderd miljoen euro, maar kon nauwelijks overtuigen in Manchester. Antony wordt gezien als een enorme miskoop en zal mogelijk vertrekken komende zomer.

Match met Liverpool

Een half jaar koos Gakpo voor Liverpool, dat zo’n 42 miljoen euro betaald aan PSV. “Dat was de beste keuze voor mij”, reageerde de Oranje-aanvaller. Gakpo kwam in 46 Premier League-duels tot twaalf treffers en zes assists. Hij krijgt de nodige speelminuten, maar kan buiten de basis vallen als alle aanvallers fit zijn. Over tien dagen spelen Liverpool en United tegen elkaar in de kwartfinales van de FA Cup.

Gakpo bij United?

  • Ja, was mooi geweest!
  • Nee, past beter bij Liverpool
144+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie