Gakpo oogst lof: ‘Heeft nu het niveau van een Oranje-basisspeler’

Foto: Gakpo oogst lof: ‘Heeft nu het niveau van een Oranje-basisspeler’

Cody Gakpo kende een ijzersterk begin van de competitie bij PSV. De aanvaller was zowel met goals en assists doorslaggevend voor de huidige koploper van de Eredivisie. Die goede vorm trok Gakpo ook door naar het Nederlands elftal, waarvoor hij scoorde in de wedstrijd tegen Polen. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy geniet dan ook van de ontwikkeling van zijn sterspeler.

“Dat hij richting een WK in de basis staat en qua rendement zijn stempel drukt, is een stap die hij maakt. Ik geniet daar wel van. Als je bij het Nederlands elftal een goed niveau haalt, weet ik uit ervaring wat je dan mee terugneemt naar je club. Wat dat precies is? Het is misschien meer onbewust dan bewust, maar hij voelt nu dat zijn niveau dat van een basisspeler van Oranje is, met rendement. Hij is belangrijk geweest met een doelpunt en een assist”, zo citeert Voetbal International de oefenmeester op de persconferentie van PSV voorafgaand aan het duel met SC Cambuur.

Gakpo zet stappen

Van Nistelrooy constateert dan ook dat Gakpo grote stappen heeft gezet. “Het is de eerste keer dat hij dit meemaakt. Op zijn leeftijd, 23 jaar, is dat een geweldig moment. Hij is ondanks alle perikelen de hele zomer bezig geweest om een betere speler te worden. Hij was onverstoorbaar. Dat betaalt zich uit met het niveau dat hij nu heeft. Dit is een bewustwordingsproces voor hem. Het geeft een boost en je krijgt er alleen maar nog meer drive van om nog beter te worden.”

TIP: Is Gakpo ook trefzeker tegen SC Cambuur? De odd is 1.98!


Is Gakpo al te goed voor de Eredivisie?

  • Ja, hij is PSV ontgroeid
  • Nee, goed dat hij nog is gebleven bij PSV
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie