‘Frenkie de Jong zegt nee, nee en nog eens nee’

Foto: ‘Frenkie de Jong zegt nee, nee en nog eens nee’

Elke transferperiode weer wordt Frenkie de Jong aan een vertrek bij FC Barcelona gelinkt. Zo heel gek is dat misschien ook niet, want de Catalanen kampen nog steeds met huizenhoge financiële problemen en de international van het Nederlands elftal vertegenwoordigt een fikse transferwaarde.

Frenkie wimpelt United, City en Chelsea af

Bovendien heeft de oud-Ajacied ook behoorlijk wat vrijers: oefenmeester Erik ten Hag van Manchester United is een groot fan van zijn kwaliteiten en probeerde hem in de voorbije zomer al te verleiden tot een overstap naar het Old Trafford. En volgens de Spaanse media waagde ook Manchester City een poging bij de Nederlander, die onderdeel van een ruildeal zou moeten worden waarbij Bernardo Silva de omgekeerde weg zou bewandelen.

Als laatste wordt ook Chelsea in verband gebracht met De Jong. The Blues verkeren in zwaar weer en zouden tachtig miljoen euro over willen maken voor hun ‘Oranje-transfertarget’. De laatste geluiden uit Spanje zijn echter als volgt: alle geïnteresseerden kunnen het maar beter opgeven, want De Jong voelt zich senang in Catalonië en wil ook in het seizoen 2023-2024 nog in het Camp Nou-stadion voetballen.

‘Beste Frenkie in tijdperk-Xavi’

Hij zou zijn trainer Xavi Hernández toevertrouwd hebben: “Ik ben hier heel gelukkig en ik wil nog vele jaren bij Barça blijven.” Daar zal de oud-international van Spanje ongetwijfeld blij mee zijn geweest, want onlangs zei de trainer nog over zijn speler: “We zien de beste Frenkie sinds ik ben begonnen als coach bij Barcelona. Hij doet het aanvallend en verdedigend geweldig. Hij heeft veel vertrouwen, ik ben blij voor hem.”

De Jong vertelde op zijn beurt: “We hebben nu steeds een overwicht op het middenveld en dat maakt de dingen gemakkelijker voor mij. Ik voel me comfortabel zo.” Morgenavond neemt Barça het tegen Real Madrid op in El Clásico.

Barcelona
Real Madrid
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 21:01.

Geef jij hem groot gelijk?

  • Ik wel
  • Ik niet
3983+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie