Frank de Boer adviseert Slot over toekomst: “Ik zou..”

Foto: Frank de Boer adviseert Slot over toekomst: “Ik zou..”

Frank de Boer kreeg zaterdagmiddag in de studio bij ViaPlay de vraag wat hij Arne Slot zou adviseren: bij Feyenoord blijven, of vertrekken naar, bijvoorbeeld, Tottenham Hotspur? Zelf werkte De Boer niet al te succesvol in de Premier League bij Crystal Palace.

Frank de Boer: “Ik zou met Feyenoord de Champions League ingaan”

De Boer werd al na vijf wedstrijden (!) ontslagen in Londen. “Ik zou met Feyenoord de Champions League ingaan”, tipt De Boer zijn collega. “Dat is weer een hele andere dimensie. Soms wordt er gezegd: ‘Zo’n trein komt maar één keer langs en dan moet je erop springen.’ Misschien is Tottenham wel zoiets, want het is gewoon een fantastische club.”

“Kijk, de Premier League is de mooiste competitie ter wereld. Je zit echt bij een bevoorrecht ‘clubje’ als je daar een van de twintig managers mag zijn. In dat opzicht kan ik heel goed begrijpen als hij erin stapt. Anderzijds denk ik: ja, je hebt het fantastisch gedaan en nu kan je het ook laten zien in de Champions League. Dat zou fantastisch zijn.”

‘De tijd van Slot komt nog wel’

Tafelgast Sander Westerveld betwijfelt of ‘je dan ook voor het geld moet kiezen’. “Ik weet niet of het om het geld gaat”, countert De Boer. “Wat ik net al zei: er zijn maar twintig managers die in de Premier League kunnen werken, dat is een unieke kans. Die komt niet zo heel vaak langs.”

Westerveld: “Stel je blijft bij Feyenoord en je ligt er in de groepsfase uit in de Champions League. Als er nu een andere trainer bij Tottenham komt en die doet het goed en blijft een paar jaar… Manchester (City en United, red.) ligt vast, Liverpool ligt vast..” En De Boer besluit: “Ik denk dat Slot gewoon een hele goede trainer is. Zijn tijd komt wel, hoor. In een andere competitie, maar zeker ook in de Premier League.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 mei 2023 14:35.

Zou jij Slot aanraden naar de Spurs te gaan?

  • Ja
  • Nee
355+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie