Fledderus niet solidair ondanks ‘grote inschattingsfout’

Foto: Fledderus niet solidair ondanks ‘grote inschattingsfout’

Mark-Jan Fledderus is niet van plan om op te stappen na het ontslag van Frank Wormuth. De technisch directeur van FC Groningen voelt zich verantwoordelijk voor de sportieve malaise, maar is niet solidair aan de Duitse trainer.

Fledderus is verantwoordelijk voor het aanstellen van Wormuth en het formeren van de huidige selectie. Hij lijkt daarmee minstens net zo verantwoordelijk als de nu ontslagen Duitser, maar vertelde de directeur maandagochtend aan het verzamelde journaille: “Het is duidelijk dat ik een grote inschattingsfout heb gemaakt. Daar baal ik enorm van. Aan de andere kant heb ik ook enorm veel energie om te proberen het om te draaien en het tij te keren.”

RTV Noord citeert: “Ik voel de power en de energie om daar volle bak mee aan de slag te gaan. Wouter (Gudde, algemeen directeur, red.) is er om een idee te vormen of ik nog steeds de juiste man op de juiste plek ben. Ik ben in ieder geval heel erg strijdbaar.”

Fledderus noemt de periode-Wormuth ‘zeer teleurstellend’. “Het is Frank onvoldoende gelukt om hier voldoende draagvlak te creëren voor zijn werkwijze en iedereen mee te krijgen. We misten twee heel belangrijke onderdelen: verbinding onderling tussen Frank en zijn staf en Frank en de spelersgroep, maar ook duidelijkheid. We zagen niet meer de voorwaarden om structureel samen succesvol te zijn, helaas. Voor mij persoonlijk is dat zeer teleurstellend.”

Kritiek op selectie

Net als Wormuth was ook voorganger Danny Buijs kritisch op de Groningen-selectie. Fledderus: “Het is duidelijk dat er werk aan de winkel is. Ik denk alleen wel dat er meer uit deze groep te halen valt. Maar ja, er zijn uitdagingen. We missen soms wel wat leiderschap en onverzettelijkheid. Spelers die snappen wat er nodig is om een wedstrijd over de streep te trekken. Al lopen veel clubs daar tegenaan.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie