“Feyenoorders houden meer van de club dan bij Ajax”

Foto: “Feyenoorders houden meer van de club dan bij Ajax”

Feyenoord is na zes jaar weer kampioen van Nederland. Wim Kieft en Wesley Sneijder hebben dit seizoen genoten van de Rotterdamse club, waaronder de huldiging van maandag.

Kieft en Sneijder genieten van Feyenoord

“Ik vind het echt heel mooi voor Feyenoord”, zo oordeelde Kieft maandagavond in Veronica Offside. “De sfeer die er hangt is fantastisch. Er hangt normaal iets fatalistisch rondom die club. Het lukt te weinig. Maar bij Feyenoord zijn er meer mensen die echt van de club houden dan bij Ajax.”

Sneijder sluit zich aan bij de uitlatingen van Kieft. “Die fans zijn een extra wapen in De Kuip. Elke keer weer. Ook in de slechte jaren is het stadion altijd gevuld. Dat is een verschil met Ajax.” De recordinternational van Oranje legt uit: “Daar is sneller kritiek, is men negatief. Twee, drie keer niet winnen en ze fluiten je uit. Al vanaf de eerste foute bal.”

Mooie jaren op komst?

De voormalig Ajax-middenvelder vervolgt zijn verhaal: “Dat is in Rotterdam anders en dat is een groot compliment voor de club. Ze moeten er van genieten. En de arrogantie die ze in Amsterdam hebben, moeten ze nu ook uit gaan stralen.”

Kieft noemt dit ‘de kans, het moment’ voor Feyenoord om permanent aansluiting te vinden. Sneijder: “Ze kunnen de komende jaren nog gewoon kampioen worden. In Amsterdam hebben ze drie jaar nodig om de boel te herstellen, denk ik.”

Maakt Giménez de 0-1 in Emmen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Feyenoord permanent om de titel strijden?

  • Ja
  • Nee
491+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie