‘Feyenoord wil PSV genadeklap uitdelen’

Foto: ‘Feyenoord wil PSV genadeklap uitdelen’

Morgenmiddag krijgt koploper Feyenoord bezoek van PSV. Journalist Valentijn Driessen vermoedt dat de Rotterdammers ‘de genadeklap uit gaan delen’ aan de Eindhovenaren, zo schrijft hij in De Telegraaf vandaag.

Als Feyenoord wint, wordt het gat al zeven punten met PSV. “Feyenoord verloor dit seizoen eenmaal en dat was in september uitgerekend bij PSV (4-3), de tegenstander van zondag in De Kuip. De vlag staat er inmiddels anders voor in de Eredivisie: Feyenoord is koploper en titelfavoriet nummer één en PSV worstelt zich door de competitie”, opent Driessen.

Coach Arne Slot wilde nog niet mee in het zover vooruitdenken. “De bovenste vijf clubs staan nog heel dicht bij elkaar en er is nog een lange weg te gaan. Of dat valse bescheidenheid is? Nee, er is veel geloof in de groep, maar ik zie nog altijd veel verbeterpunten. Na Ajax en na FC Twente. Hoewel we goed speelden, hebben we tweemaal niet gewonnen. Dat neem je ook mee”, zei de coach op zijn persconferentie gisteren.

Ruud van Nistelrooy noemde Feyenoord al de titelfavoriet op dit moment. Driessen: “Een staaltje van jezelf in de underdogrol manoeuvreren. Maar Slot ontvangt de complimenten aan Feyenoords adres met genoegen.”

Gemis Trauner en Szymanski

De lijstaanvoerder moet het in De Kuip wel gaan doen zonder Sebastian Szymanski. De Pool ligt er enkele weken uit en zal vervangen worden door Quinten Timber. “Hij start in de basis nadat Quinten sneller dan verwacht is hersteld van een voetblessure. Tegen FC Twente kon hij een helft spelen en afhankelijk van de intensiteit van de wedstrijd tegen PSV hoop ik zondag op meer minuten. Een uur zou moeten kunnen. Hij heeft een goede trainingsweek achter de rug en we hebben hem bewust niet laten meespelen doordeweeks met het tweede”, bevestigde Slot, die volgens Driessen ‘veel vertrouwen uitstraalt richting het duel met PSV’, tot slot.

Feyenoord landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord gaat zondag winnen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
450+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie