Feyenoord-stunt mogelijk: ‘Iedereen ziet Ajax nu’

Foto: Feyenoord-stunt mogelijk: ‘Iedereen ziet Ajax nu’

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er bijna op. Feyenoord kan vanavond bij een zege op SC Cambuur nog over Ajax heen klimmen op de ranglijst, oud-speler Rinus Israël had niet verwacht dat de Rotterdammers zó hoog zouden meedraaien dit voetbaljaar.

“Voor de competitie is het prachtig wat er nu gebeurt. Al zegt dit natuurlijk wel wat over een gebrek aan kwaliteit bij Ajax. Feyenoord is er dit seizoen niet sterker op geworden en tot op de dag van vandaag hebben hun vervangers niet bewezen dat ze hetzelfde niveau hebben”, begint Israël in De Telegraaf.

“Ik heb de laatste wedstrijden niet gedacht dat we in deze vorm meedoen om het kampioenschap. Maar iedereen ziet dat Ajax verzwakt is.” Als Feyenoord vanavond tegen Cambuur en komend weekend tegen Excelsior (weer thuis) wint, zijn de verschillen bovenin nihil. “En dat is een zegen voor de Eredivisie.”

Feyenoord achterin sterk

De achterhoede van Feyenoord vindt Israël bijzonder sterk. “Die Oostenrijker (Gernot Trauner, red.) vind ik echt heel goed en met die grote Dávid Hancko ernaast heeft Feyenoord een verdediger die ook nog een goede pass heeft. Achter hen staat met Justin Bijlow een keeper die geen angst kent. God, wat vliegt hij er af en toe uit. Van mij mag dat eigenlijk nog wel een tandje minder wild, trouwens.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 november 2022 20:02.

Feyenoord wordt kampioen

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
668+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie