Feyenoord spreekt klare taal over weigerende Kökcü

Foto: Feyenoord spreekt klare taal over weigerende Kökcü

Algemeen directeur Dennis te Kloese heeft Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü in bescherming genomen. Na het uitduel met AZ (1-3 zege) sprak hij zich uit over diens beslissing om de regenboogaanvoerdersband niet te dragen vanwege geloofsovertuiging. 

Alle aanvoerders in het betaald voetbal dragen dit weekend de regenboogaanvoerdersband om inclusiviteit te benadrukken. Kökcü zou de band normaliter hebben gedragen, maar hij besloot te weigeren en deze over te dragen aan Gernot Trauner. “Voor iedereen binnen de club is dit een moeilijke situatie”, vertelde Te Kloese na het duel in Alkmaar aan ESPN

“Als club willen wij ons bij deze actie aansluiten, dat hebben we ook laten zien door Gernot de aanvoerdersband te geven. Wij staan er volledig achter en dat maakt het heel moeilijk dat Orkun hier uit geloofsovertuigingen niet aan wil meedoen. Maar we hebben met hem gesproken, verschillende mensen binnen de club, en willen we ook voor hem respect opbrengen, als hij aangeeft dat hij niet als uithangbord hiervoor gezien wil worden”, aldus Te Kloese.

De Feyenoord-directeur vervolgt: “Orkun heeft intern duidelijk aangegeven dat hij alles respecteert en het met ons beleid wel eens is, maar dat hij de band niet wilde dragen. (…) Wij wilden er op deze manier mee omgaan en duidelijk maken dat we dit als club steunen. Ik denk dat wij als club hebben laten zien dat wij het beleid omarmen, dat we er niet van weglopen. Wij staan hier als club voor.”

TIP: Wint Feyenoord van Sturm Graz? Win twee keer je inleg via Unibet!

Heeft Feyenoord goed gehandeld?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie