‘Feyenoord-maatregel richting Klassieker, gevolgen voor ESPN’

Foto: ‘Feyenoord-maatregel richting Klassieker, gevolgen voor ESPN’

Afgelopen zaterdagavond werd tijdens de loting voor de halve finales van de TOTO KNVB Beker duidelijk dat Feyenoord bezoek gaat krijgen van aartsrivaal Ajax. De Rotterdammers hebben daarom nu al besloten dat er weer veiligheidsnetten rondom het veld opgehangen gaan worden.

Dat meldt het betrouwbare 1908. Tijdens de vorige Klassieker was dat ook al zo, omdat er gevreesd werd dat er dingen het veld op gegooid zouden gaan worden, met name richting oud-Feyenoorder Steven Berghuis. ESPN gaat daarom opnieuw camera’s op het dak van De Kuip plaatsen, zodat er over de netten heen gefilmd kan worden.

‘De Kuip wordt weer een vesting’

Op die manier hebben de kijkers thuis het minste last van de netten. “Ook de gemeente Rotterdam heeft plannen om groots uit te pakken rond het duel”, schrijft 1908. “Het heeft er alle schijn van dat De Kuip op de wedstrijddag opnieuw omgetoverd wordt tot vesting. Het doel is om incidenten rondom De Klassieker te voorkomen, hoewel er afgelopen Klassieker zich geen noemenswaardige akkefietjes voordeden.”

De halve finales van het bekertoernooi staan gepland op dinsdag 4, woensdag 5 en donderdag 6 april. De andere wedstrijd is tussen Spakenburg en PSV. De finale zal op zondag 30 april plaatsvinden, wederom in De Kuip.

Speelt Feyenoord gelijk tegen Shakhtar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte maatregel, die netten?

  • Ja
  • Nee..
1036+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie