Feyenoord bijt zich opnieuw stuk op Midtjylland

Foto: Feyenoord bijt zich opnieuw stuk op Midtjylland

Feyenoord is er donderdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen van FC Midtjylland. Net als in de vorige confrontatie bleef de onderlinge ontmoeting onbeslist: 2-2.

Feyenoord verspeelde een week geleden een comfortabele 0-2 voorsprong in Denemarken, waardoor alle teams in de groep na drie duels op vier punten stonden. Een goed resultaat op Midtjylland was dan ook zeer welkom. In de beginfase kreeg het elftal van Arne Slot meteen een aantal mogelijkheden via Santiago Giménez (naast) en Orkun Kökcü (geblokt).

De Rotterdammers kregen ook op eigen veld serieuze tegenstand. Gustav Isaksen mocht zelfs alleen af op doelman Justin Bijlow, die ternauwernood in staat bleek om de bal weg te werken. Het bleek uitstel van executie. Alireza Jahanbakhsh verspeelde de bal op eigen veld en vervolgens verraste Emiliano Martínez iedereen met een fantastische uithaal: 0-1.

Feyenoord toont veerkracht 

Feyenoord besloot niet bij de pakken neer zitten. Kort na de openingstreffer dacht de thuisploeg alweer langszij te komen, maar Gernot Trauner stuitte op de paal en had vervolgens de pech dat doelman Jonas Lössl op de goede plaats stond om de rebound onschadelijk te maken. Kort daarna was het alsnog raak. Sebastian Szymanski bediende teamgenoot Quinten Timber, die de bal tegen de touwen werkte: 1-1.

In de tweede helft wist Feyenoord door te pakken. Waar doelman Bijlow aan de ene kant een cruciale redding in huis had, daar viel aan de andere kant de 2-1. Een hoekschop van Kökcü viel dankzij de hak van Lutsharel Geertruida precies goed voor Feyenoord. David Háncko werkte de bal uiteindelijk binnen achter doelman Lössl. 

Feyenoord wist de voorsprong niet intact te houden. Een vrije trap werd door verdediger Erik Sviatchenko in de verre hoek gewerkt en daardoor was Bijlow kansloos: 2-2. Feyenoord ging nog wel op jacht naar een late meevaller, maar Patrik Walemark stuitte op de paal

Scoreverloop: 0-1 (16′) Emiliano Martínez, 1-1 (32′) Quinten Timber, 2-1 (49′) Dávid Hancko, 2-2 (59′) Erik Sviatchenko

TIP: Wint Feyenoord bij AZ? Win 2,70 keer je inleg via Unibet!

Gaat Feyenoord deze groep overleven?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie