Felle kritiek op Advocaat: ‘Waarom wacht je tot de rust?’

Foto: Felle kritiek op Advocaat: ‘Waarom wacht je tot de rust?’

Het Feyenoord van Dick Advocaat stelde donderdagavond flink teleur door in de eigen Kuip met 1-4 te verliezen van Wolfsberger AC. De scheidsrechter hielp niet bepaald mee, maar de Rotterdammers kwamen er vooral zelf niet aan te pas.

De tactiek van Advocaat mislukte immers faliekant. De coach had zijn systeem aangepast door zijn 4-3-3-formatie te veranderen in een 4-4-2-systeem. Mark Diemers speelde achter de twee naar binnen geschoven aanvallers Steven Berghuis en Bryan Linssen. Eric Botteghin verving centraal achterin de geschorste Marcos Senesi en op het middenveld was wegens blessures van Leroy Fer en João Carlos Teixeira een plaats ingeruimd voor Lutsharel Geertruida. Dat laatste was geen onverdeeld succes. “Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij. Lutsharel is eigenlijk een rechtsachter of centrale verdediger. Wij zetten hem op het middenveld”, erkende Advocaat na afloop. “Geen verwijt aan die jongen, maar dan duurt het toch weer een halve helft voordat je wisselt.”

“Als je ziet dat het niet loopt en dat zag je al best wel snel. En het maakt niet uit wat je doet, Bart Nieuwkoop of Geertruida eruit. En je wilt Jens Toornstra op die positie zetten. Maar waarom wacht je dan een hele helft? Waarom wacht je tot de rust? Dan is het misschien al gedaan”, vroeg Ronald de Boer zich vervolgens bij FOX Sports af. In de rust werd Nieuwkoop naar de kant gehaald en kwam Luciano Narsingh binnen de lijnen. “Feyenoord was onthutsend zwak in de eerste helft en ze werden door de scheidsrechter nog verder in het moeras getrokken. In de tweede helft heeft Feyenoord zijn rug wel gerecht.”

“Ze begonnen uitstekend en verdienden ook wel de 2-2. Maar daarna was het ook wel weer voorbij hóór”, vervolgde de oud-international zijn analyse over Feyenoord. “De veldbezetting in de tweede helft was ook heel anders, het zag er veel beter uit. In de eerste helft had je Berghuis als spits of valse negen, maar hij was wel heel vals. Hij stond alleen maar op het middenveld. Hij zoekt natuurlijk altijd de bal op. Dan heb je alleen Brian Linssen voorin. Daar wordt zelfs Wolfsberger niet zenuwachtig van. Ik denk dat Advocaat uiteindelijk heeft gedacht: Ik had waarschijnlijk toch zo moeten beginnen. Dat is allemaal achteraf gepraat, maar je moet ook kijken naar het type spelers dat je hebt.”

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
399+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie