FC Twente-selectie niet unaniem over Brenet

Foto: FC Twente-selectie niet unaniem over Brenet

FC Twente heeft besloten dat Joshua Brenet niet meer in actie komt voor de club. De eredivisionist wil zijn aflopende contract zelfs ontbinden, maar niet iedereen binnen de club deelt die beslissing.

FC Twente acht breuk noodzakelijk kwaad

Brenet is veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege het meermaals rijden zonder rijbewijs. Algemeen directeur Dominique Scholten spreekt tegenover RTV Oost klare taal: “We hebben intern en extern om advies gevraagd. Dan rolt er een totaalplaatje uit. De conclusie was dat Joshua niet meer in actie komt voor FC Twente en dat we samen gaan kijken of we zijn contract kunnen ontbinden. Een heel vervelende beslissing.”

“Dit gaat ons als club te ver. Het sportieve aspect is hierin geen onderdeel geweest”, aldus Scholten, die beaamt dat verschillende medespelers balen van deze keuze. “Het was een open gesprek, maar er kwam ook naar voren: hadden we het niet zus of zo kunnen doen? We hebben getracht om het proces uit te leggen, zodat duidelijk wordt hoe we hiertoe zijn gekomen. Ik heb niet iedereen gesproken, maar de een zal er niet mee kunnen leven, de ander wel.”

Veel hulp geboden

Volgens Scholten heeft FC Twente ‘heel veel’ gedaan om Brenet te helpen, ook buiten het veld. “Waar je dan aan moet denken? Dat is privé.” Voor de club is het echter klaar, ook al volgt er nog hoger beroep. “Joshua is uiteindelijk schuldig bevonden aan strafbare feiten. Nu moet hij zijn onschuld gaan bewijzen. Dat heeft de situatie compleet omgedraaid.”

Krijgt Brenet nog een nieuwe kans als voetballer?

  • Ja
  • Nee
688+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie