‘FC Twente praat met supporter die klap van Berghuis ontving’

Foto: ‘FC Twente praat met supporter die klap van Berghuis ontving’

FC Twente heeft volgens Tubantia contact gehad met de supporter die zondagmiddag een klap ontving van Steven Berghuis. Hoewel hij erkent dat hij provocerend bezig was, ontkent hij dat het iets racistisch was.

Klap van Berghuis

Ajax ging zondag in het slotduel van de Eredivisie met 3-1 onderuit tegen FC Twente, waardoor het genoegen moest nemen met een derde eindplek in de competitie. Toen Berghuis vervolgens de spelersbus wilde instappen, hoorde hij iets wat een supporter riep en besloot hij een klap uit te delen.

Al snel kwam er een anonieme getuige naar voren die stelde dat het ging om een racistische leus richting Brian Brobbey, waarna Berghuis voor zijn teamgenoot zou zijn opgekomen. De fan heeft aan FC Twente laten weten dat hij spijt heeft van zijn provocerende teksten, maar dat het zeker niet om racisme ging.

Waar Berghuis zijn excuses aanbood en een geldboete kreeg van zijn club, is het onbekend of FC Twente de fan straft. Wel keurt de club het gedrag af. “Dit betreft zowel het roepen van de tekst als de reactie van Berghuis”, stelt de vereniging. “FC Twente hoopt dat spelers na afloop van een wedstrijd normaal handtekeningen kunnen uitdelen.”

Spannende afsluiting seizoen

Voor FC Twente is het seizoen nog niet ten einde, want met een vijfde eindpositie plaatste het zich voor de play-offs voor een ticket voor de voorronde van de Conference League. FC Twente speelt in de halve finale tegen sc Heerenveen. Mocht het van de Friezen winnen, dan treft de club op 8 en 11 juni de winnaar van het duel tussen Sparta Rotterdam en FC Utrecht.

Was het gedrag van Berghuis begrijpelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, absoluut niet
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie