FC Twente blijft dromen na ‘gestolen treffer’

FC Twente mag blijven dromen van de groepsfase van de Conference League. De formatie uit Enschede was donderdagavond duidelijk de mindere tegenover Fiorentina, maar hield in Italië de schade beperkt: 2-1.

Trainer Ron Jans kondigde in aanloop naar de wedstrijd in Florence aan dat FC Twente het eigen spel zou gaan spelen. Hierbij kon hij weer een beroep doen op de herstelde Ramiz Zerrouki, maar de Tukkers hadden in het Stadio Artemio Franchi weinig te vertellen. Al na een minuut spelen nam Fiorentina de leiding: na een vlotte aanval via de linkerflank kopte Nicolás González de 1-0 tegen de touwen.

FC Twente werd in de eerste helft grotendeels overlopen door Fiorentina, waar Sofyan Amrabat een basisplaats had. De bezoekers mochten van geluk spreken dat de schade halverwege slechts twee doelpunten betrof. Na goed voorbereidend werk van Riccardo Sottil gleed Arthur Cabral de 2-0 tegen de touwen. Twente stelde daar alleen een dreigende vrije trap van Michel Vlap (naast) tegenover.

Doelpunt uit het niets

In de tweede helft bleef het krachtsverschil duidelijk in Italiaans voordeel. Twente creëerde nagenoeg niets in Toscane, maar vanuit het niets viel wel de aansluitingstreffer. Na goed voorbereidend werk van Gijs Smal kreeg Václav Cerny het voordeel van de assistent-scheidsrechter en daardoor werd de Tsjechische invaller in staat gesteld om de 2-1 tegen de touwen te schieten.

De return is volgende week in Enschede. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Conference League.

Scoreverloop: 1-0 (2′) Nicolás Gonzalez, 2-0 (31′) Arthur Cabral, 2-1 (65′) Václav Cerny

TIP: Wint Twente in Volendam? Win 2,10 keer je inleg via Unibet!