‘FC Groningen kan miljoenenbedrag bijschrijven’

Foto: ‘FC Groningen kan miljoenenbedrag bijschrijven’

FC Groningen kan begin volgend jaar mogelijk een miljoenenbedrag op zijn rekening bijschrijven. Het ziet er namelijk volgens diverse Italiaanse media naar uit dat Cyril Ngonge een toptransfer maakt.

Verkoop Ngonge geweldig nieuws voor FC Groningen

De 23-jarige buitenspeler stond tussen 2021 en 2023 anderhalf seizoen onder contract bij FC Groningen. De samenwerking verliep echter niet zoals gepland. De Nederlandse club verbande Ngonge tweemaal naar het belofteteam en drong vervolgens aan op zijn vertrek, waardoor hij in de winter van 2023 voor een laag bedrag naar Hellas Verona ging.

In Italië heeft de Belg de smaak te pakken. Dit kalenderjaar zette hij 32 wedstrijden op zijn naam, waarin hij goed was voor 10 doelpunten. Met zijn goede prestaties heeft hij zich volgens Sky Sport Italia en Tuttomercatoweb in de kijker gespeeld van Aston Villa, dat na 19 speelronden op de derde plek in de Premier League staat.

Naar verluidt leggen de Engelsen een bedrag van tussen de 10 en 15 miljoen euro voor hem neer. Aangezien FC Groningen met Hellas Verona een doorverkooppercentage afsprak, en de club ook nog recht heeft op enkele bonussen, loopt het bedrag flink op en mag het Trots van het Noorden hopen op een miljoenenbedrag.

Zware financiële periode in Keuken Kampioen Divisie

Dat komt FC Groningen ongetwijfeld goed uit, omdat het in een flinke crisis zit. FC Groningen staat na 20 speelronden op de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie en moet nog hard werken om kans te maken op promotie naar de Eredivisie. Mocht het nog een jaar langer op het tweede niveau blijven spelen, dan krijgt het naar verwachting financieel opnieuw een flinke klap te verduren.

Promoveert FC Groningen dit seizoen naar de Eredivisie?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
2069+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie