‘FC Barcelona naait Frenkie de Jong’

Foto: ‘FC Barcelona naait Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong ging eerder deze week in op de geruchten die hem naar Manchester United zouden leiden. De middenvelder sprak meteen de wens uit om bij FC Barcelona te blijven. Dat lijkt Manchester United voorlopig aan dovenmansoren. Volgens Fabrizio Romano hebben vertegenwoordigers van Barcelona en Manchester United woensdag om tafel gezeten om de eerste gesprekken te voeren over een zomerse overgang. 

De Jong wil bij Barcelona blijven, maar Barcelona wil geld verdienen op de transfermarkt. De club heeft naar verluidt een prijskaartje van 85 miljoen euro om de nek van De Jong gehangen. De eerste gesprekken hebben nog geen bod opgeleverd. Het lijkt echter wel eerder de vraag ‘wanneer’ dan ‘of’ er een bod komt. 

Frenkie de Jong 

De Jong wil volgend seizoen graag in de Champions League spelen. Dat kan bij United niet: de ploeg van Erik ten Hag komt volgend seizoen uit in de Europa League. Dat Manchester United het financieel nog steeds aankan om een grote transfer als die van De Jong te doen, zegt wel iets over het potentieel op Old Trafford. Helemaal omdat FC BArcelona de nodige schulden heeft, kan het een klapper op de transfermarkt goed gebruiken. 

De Jong ging eerder al in op de geruchten: “Natuurlijk krijg ik dat ook mee. Maar ik heb niets gehoord vanuit de clubleiding, dus ik neem aan dat er niets concreet is, of dat er al een akkoord zou zijn bereikt. Dan heeft het ook niet zoveel zin om me daar druk om te maken.”

Lees ook: Frenkie de Jong krijgt alsnog droomtransfer

Er is maar één club voor de oud-Ajacied. “Ik heb het wel vaker gezegd: Barcelona is gewoon mijn droomclub, van jongs af aan. En ik gaf het net ook aan: ik heb nooit spijt van mijn keuze gehad, hoewel ik er qua prijzen meer van had gehoopt dan het tot nu toe heeft opgeleverd. Spijt van mijn keuze heb ik nooit gehad.”

TIP: Een doelpunt van Frenkie tegen België is 8.2x je inzet waard!

Waar ligt de toekomst van De Jong?

  • Manchester United
  • FC BARcelona
  • Andere club
552+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie