FC Barcelona dropt bom met statement

Foto: FC Barcelona dropt bom met statement

De relatie tussen FC Barcelona en Javier Tebas is verder verslechterd. De Catalaanse club eist dat de voorzitter van LaLiga opstapt nu hij beschuldigd is van het aanleveren van ‘vals bewijs’.

Club eist aftreden van LaLiga-baas

La Vanguardia publiceerde maandag een artikel waaruit zou blijken dat Tebas onjuist bewijs heeft geleverd aan het Openbaar Ministerie van Spanje. Het gaat om bewijsmateriaal in de omkopingszaak tegen FC Barcelona. Volgens de baas van LaLiga zijn de beschuldigingen onjuist, maar de koploper van de Spaanse competitie neemt daar geen genoegen mee.

Via een officieel statement spreekt FC Barcelona klare taal: “We verzoeken de president van LaLiga om zichzelf in het openbaar beter uit te leggen dan de tweet die hij in de vroege uurtjes heeft verstuurd. Barcelona voelt zich het slachtoffer van een mediacampagne die gebaseerd is op zaken die nooit zijn gebeurd. Barça heeft scheidsrechters nooit betaald.”

Spaanse koploper is furieus

FC Barcelona vervolgt: “Het is niet de eerste keer dat de president van LaLiga de media-wapens die hij tot zijn beschikking heeft gebruikt om Barcelona schade toe te brengen. In tegenstelling tot zijn gebruikelijke onzin, hadden we ons nooit kunnen voorstellen dat hij ons zou proberen te beschuldigen met vals bewijs. De informatie in het gepubliceerde artikel is zo ernstig dat het alle clubs in LaLiga alert zou maken.”

“Dit zijn praktijken die op geen enkele manier stroken met de taken van de president van LaLiga. Alleen al hierom zou de heer Tebas zijn functie moeten neerleggen”, aldus FC Barcelona. De relatie tussen beide partijen is al langer bedroevend te noemen. Eerder pleitte Tebas op zijn beurt juist voor het opstappen van Barcelona-president Joan Laporta.

Wint FC Barcelona van Real Madrid?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft FC Barcelona gelijk?

  • Ja
  • Nee
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie