‘Fati zorgt voor broodnodige transferklapper’

Foto: ‘Fati zorgt voor broodnodige transferklapper’

FC Barcelona zal volgend seizoen weer creatief moeten zijn met het versterken van het elftal. Eerder werd bekend dat de club zo’n 150 tot 200 miljoen euro moet besparen op salarissen. De interesse in Ansu Fati zorgt mogelijk voor een deel van dat bedrag.

Fati brak als tienertalent al door bij FC Barcelona. De jongeling tekende een contract met een minimale ontsnappingsclausule van één miljard euro, maar dat lijken de geïnteresseerde clubs deze zomer niet af te hoeven tikken.

Onder Ronald Koeman kwam de buitenspeler nog veel aan spelen toe. Bij Xavi staat het jeugdproduct van Barcelona er minder goed op. De huidige hoofdtrainer ziet in Fati voorlopig eerder een tweede spits dan een optie voor de buitenkanten.

De blessure van zomeraanwinst Raphinha bood Fati weer hoop op een basisplaats, maar kreeg deze niet. Volgens Xavi heeft de buitenspeler zich echter niets om zorgen over te maken: “Je moet geduld hebben, het komt wel goed met hem”, zei de trainer.

Barcelona kan miljoenen euro’s verdienen

Ondanks zijn dip staat Fati er nog altijd goed op bij andere ploegen. Volgens Mundo Deportivo hebben zes clubs inmiddels interesse getoond in de aanvaller. Bayern München is daar de meest aansprakelijke van, schrijft het Spaanse medium.

Naast Bayern München zouden ook Tottenham Hotspur en Arsenal de situatie van Fati nauwlettend in de gaten houden. Fati kwam dit seizoen tot dertig wedstrijden voor Barcelona, waarin hij zes doelpunten maakte en drie assists gaf.

Met een geschatte marktwaarde van vijftig miljoen euro en een contract tot 2027 heeft Barcelona in ieder geval één cashcow om aankomende zomer flink aan te verdienen – helemaal als je nagaat dat Fati een product van de eigen jeugdopleiding is.

Mallorca
Osasuna
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 maart 2023 01:16.

Zou jij Fati verkopen?

  • Ja
  • Nee
2388+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie