Familie Noppert blijft rustig: “Het leven gaat gewoon door”

Foto: Familie Noppert blijft rustig: “Het leven gaat gewoon door”

Net als Andries Noppert zelf blijft ook zijn familie nuchter onder de huidige prestaties van de Oranje-keeper. Ze tonen zich trots na zijn succesvolle debuut op het WK.

In het Friese Joure kwam de familie Noppert samen in het ouderlijk huis van de boomlange goalie. Vader Fokko, moeder Lucie en broer Anne met zijn vrouw en kinderen leegde in spanning toe naar het treffen met Senegal. “De laatste uurtjes voor de wedstrijd werd ik wel echt zenuwachtig”, zei Anne tegenover het Algemeen Dagblad. “Je hoopt vooral dat hij geen gekke fratsen uithaalt. Dat is goed gekomen. Andries heeft het goed gedaan. De wedstrijd zelf was natuurlijk geen spektakel.”

“Ik heb hem na de wedstrijd proberen te bellen, maar hij had geen bereik ofzo”, vervolgde de broer de sc Heerenveen-keeper. “Pas uren later heb ik hem aan de lijn gehad. Toen hadden we thuis al wel een lekker biertje op hoor. Maar ook weer niet te gek. Het wekkertje ging weer om zes uur. Ik werk bij een bedrijf dat trappen maakt in woningen. Het leven gaat natuurlijk gewoon door.”

“Zo is hij ook echt”

Toen het in 2020 een stuk minder ging met de carrière van Andries adviseerde vader Fokko hem te stoppen met voetballen. Hij blijft liever op de achtergrond. “Nuchter hè”, aldus Anne. “Zoals Nederland Andries nu leert kennen, zo is hij ook echt. En zo zijn wij als familie ook. Maar we zijn maar wat trots op hem hoor.”

Zegeviert Oranje ook tegen Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ben jij fan geworden van Noppert?

  • Ja, 100%!
  • Nee, zeker niet
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie