ESPN-concurrenten komen met statement richting de clubs

Foto: ESPN-concurrenten komen met statement richting de clubs

DELTA Fiber, VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile Nederland gaan momenteel volop de strijd aan met ESPN over de uitzendrechten van het Nederlands betaald voetbal. De partijen gaan er vanuit dat ‘een transparant en open biedingsproces, waarbij de inzet van alle geïnteresseerde partijen gelijkelijk wordt behandeld’ gaat volgen nu de stemming over het eerste bod van ESPN gecanceld is.

‘Er kan en moet meer geld naar de clubs vloeien’

Tegenover Voetbal International brengen de partijen een statement: “We gaan graag met de ECV en clubs aan tafel om ons voorstel nader te bespreken en uit te werken. Wij zien erg uit naar gesprekken met de ECV en de clubs. Want wij vinden ons voorstel met een gegarandeerd bedrag van 180 miljoen euro netto per seizoen een beter alternatief voor de Eredivisie.”

Het consortium benadrukt verder dat er meer voordelen zitten aan hun bod van 180 miljoen euro. “De prognoses van de totale verdiensten voor de clubs lopen op tot boven de 200 miljoen euro. We willen graag ook praten over onderwerpen als vrouwenvoetbal, de Keuken Kampioen Divisie, sponsoring en internationale uitzendrechten om nog meer rendement te halen uit de voetbalrechten. Want er kan en moet meer geld naar de clubs vloeien, terwijl live voetbal kijken betaalbaar blijft voor de consument.”

Begrip ESPN voor uitstel

Dat de stemming over het bod is uitgesteld tot juni dit jaar, snapt ESPN wel. “Er is immers sprake van een zorgvuldig proces. We snappen dat de clubs daar de tijd voor nemen”, meldt een woordvoerder van de Amerikaanse zender aan VI.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 mei 2023 19:59.

Welke partij kies jij?

  • ESPN
  • Het andere consortium
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie