‘Eredivisie-kampioen is al bekend’

Foto: ‘Eredivisie-kampioen is al bekend’

Feyenoord won de voorbije Klassieker met 2-3 van Ajax en staat nu zes punten ‘los’. De Rotterdammers zijn dus de voornaamste titelkandidaat en verschillende prominenten denken al dat het niet meer mis kan gaan: de schaal gaat naar de Coolsingel.

“Feyenoord wordt de nieuwe kampioen van Nederland”

Dick Advocaat is onder de indruk van zijn oude werkgever, zegt hij in het Algemeen Dagblad… “Feyenoord heeft alles. Ze zijn fit, ze hebben een uitstekende voorhoede, een prima middenveld en zeer degelijke verdedigers. Arne Slot heeft het gewoon goed voor elkaar. Feyenoord wordt de nieuwe kampioen van Nederland.”

Gert Jacobs laat eenzelfde soort geluid horen: “Onder deze trainer, Arne Slot, is alles duidelijk. Ze speelden Ajax in de tweede helft helemaal zoek. Als Ajax dit seizoen Slot had gehad als trainer, waren ze in de winterstop al kampioen geweest. Dat is natuurlijk een tikkeltje overdreven, maar hij maakt het verschil. Als ik nu 1000 euro kreeg om te gokken op de nieuwe kampioen, zou ik alles op Feyenoord zetten. En het liefst 2000 euro.”

“In tegenstelling tot andere clubs…”

Bennie Wijnstekers staat er net wat anders in: “In tegenstelling tot andere clubs zijn wij namelijk wel voorzichtig met voorspellingen. Dat hoort bij Feyenoord. Maar als je dit elftal ziet spelen, niet alleen tegen Ajax maar ook in de weken voor de Klassieker, dan denk je toch wel ‘we gaan het worden’. Precies zoals Willem van Hanegem schreef in zijn column.” Máár… hij verwacht niet dat de concurrentie foutloos blijft: “Dan moet een gat van zes punten voldoende zijn.”

Jacobs heeft het laatste woord: “Honderd procent. De mensen kunnen vast een plekje reserveren op de Coolsingel. Dit geeft deze ploeg echt nooit meer weg. Ajax heeft elf goede spelers, maar vormt geen team. Feyenoord wel. En ze voetballen nog beter ook.”

Feyenoord kampioen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
1004+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie