“Er zal een hoop rumoer ontstaan nu”

Foto: “Er zal een hoop rumoer ontstaan nu”

Engeland ging gisteren met 1-0 onderuit tegen Italië in de Nations League en is nu officieel gedegradeerd naar de B-competitie. In eigen land wordt er al flink de draak gestoken met bondscoach Gareth Southgate, die ontslagen zou moeten worden…

Zelf zei de keuzeheer echter na het laatste fluitsignaal in het San Siro-stadion van AC Milan: “Het is moeilijk voor mij om nu kritisch over onze prestaties te zijn. We hadden meer balbezit, meer schoten en meer schoten op doel. Grote delen van de wedstrijd waren we gewoon heel goed.”

De Britse media zijn keihard voor The Three Lions, maar Southgate stelde dat hij dat wat te kort door de bocht vindt: “Het is een periode waarin resultaten het ding zullen zijn waar iedereen op reageert, maar er waren veel positieve punten voor ons vanavond als team.”

“Ik zag ook veel goede individuele prestaties”, vervolgde de bondscoach. “Ik vond het een goede stap in de juiste richting. We kwamen tot kansen en in de juiste positie om te scoren. Maar ik begrijp dat men het vanwege het resultaat niet zo zal oppakken.”

De in het San Siro aanwezige Engelse fans waren woedend… “Ik begrijp die reactie, want we hebben slechte resultaten behaald. Dus die emotie is normaal. Er zal een hoop rumoer ontstaan nu, dat begrijp ik ook. Maar wij weten dat we hier ook hadden kunnen winnen en dat we er op het WK gaan staan.”

TIP: Verdien 2.45 keer je inleg als Engeland van Duitsland wint!

Moet hij ontslagen worden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
89+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie