“Er gebeuren wel meer rare dingen in het Andorrese voetbal”

Soccernews

FC Twente werd maandag in de eerste voorronde van de Europa League gekoppeld aan het kleine UE Santa Coloma uit dwergstaat Andorra. FC Twente kan alvast veel informatie inwinnen bij Geret Mulder, de broer van Twente-assistent Youri Mulder. Geret woonde veertien jaar in Andorra.

“Zo’n club is qua niveau te vergelijken met een tweede- of derdeklasser in het Nederlandse amateurvoetbal. Het land heeft 68.000 inwoners en totaal geen voetbalcultuur. De betere voetballers van het land spelen voor FC Andorra, dat in de lagere regionen van het Spaanse voetbal uitkomt. Het niveauverschil tussen die club en de clubs die in Andorra zelf spelen is enorm. Het zijn goedwillende amateurs, die er een beetje bij voetballen”, vertelde Geret in gesprek met [i]De Telegraaf[/i].

Geret runde in Andorra een café en wilde graag een club oprichten. “Ik had in Andorra een café en bij ons in de zaak zijn we een tijdje bezig geweest met het opzetten van een club, omdat het ons leuk leek ook eens voorronde Champions League te spelen. Uiteindelijk is dat niet van de grond gekomen, maar qua niveau hadden we het kunnen redden.”

De zoon van Jan Mulder snapt niet dat Andorra met drie clubs in Europees verband mag uitkomen. “Het is natuurlijk idioot, dat een land met een competitie waar acht clubs aan deelnemen drie tickets heeft voor de voorrondes van de Europese toernooien. UE Santa Coloma is ook helemaal geen zelfstandige club, maar het tweede elftal van FC Santa Coloma, dat na promotie dankzij een naamsverandering in de hoogste klasse mee mocht doen.”

Dat is echter niet het enige wat Mulder vreemd vindt. “Er gebeuren wel meer rare dingen in het Andorrese voetbal. Ik kan me herinneren dat een Andorrese club een paar jaar geleden een voorrondewedstrijd moest spelen tegen een club uit een afgelegen land als Oezbekistan. De eerste wedstrijd in Andorra ging al met 5-0 of zo verloren, terwijl de spelers de reiskosten voor de return uit eigen zak moesten betalen. Vervolgens meldde de een na de ander zich af met een ziekte of een blessure”, aldus Mulder.

Als Twente Santa Coloma uitschakelt, dan moet het in de tweede voorronde spelen tegen FC Inter Turku uit Finland. Bij die club is Job Dragtsma (oud-trainer FC Volendam) trainer en speelt Pim Bouwman (voormalig NAC Breda) op het middenveld.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:28
36+
Ocampos kop van jut in Spaanse media tijdens remontada PSV
23:08
13+
Arsenal schiet uit slof en helpt PSV, spectaculaire comeback Inter
22:48
41+
Matchwinner Pepi dankbaar: “Ik leer elke dag van Luuk”
22:33
149+
Aangeslagen Ramos: “Gevoelige nederlaag door rode kaart”
22:14
146+
Bosz kon ogen niet geloven: “We zaten totaal niet in de wedstrijd”
22:01
15+
Prachtige treffers van spelers in vorm helpen Real aan voorsprong
21:44
250+
Champagne kan ontkurkt worden bij PSV: Arsenal op weg naar monsterzege
21:25
105+
Hoofrollen Ziyech en Onana bij ineenstorting United in Istanbul
21:15
484+
Wereldwijde verbazing over ‘bizarre’ PSV’er: ‘Wát?’
21:06
97+
‘Gigantisch drama voor André Onana na CL-ramp’
21:04
108+
‘Bosz zorgde met wissels voor wonder van Sevilla’
20:59
103+
‘Sevilla-PSV heeft grote gevolgen’
20:44
0+
Veerkrachtig PSV herrijst uit as in Sevilla: prachtige zege na 2-0 achterstand
20:15
58+
PSV lijkt kansloos door tweede tegentreffer
19:51
304+
Dubbel drama voor Lozano in Sevilla
19:44
221+
‘Sla clown bij Sevilla-PSV op zijn muil’
19:35
139+
Corruptie bij Sevilla-PSV? “Dit is heel vermoeiend!”
19:18
32+
Oudgediende Ramos zet Sevilla op voorsprong tegen PSV
19:05
19+
PSV treft oudste ploeg ooit in CL: “Ons voordeel mee doen”
18:44
911+
‘Bizar bedrag voor Steven Bergwijn’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie