‘Er gaan koppen rollen bij Ajax’

Foto: ‘Er gaan koppen rollen bij Ajax’

Het is niet echt meer crisis in de Johan Cruijff ArenA, maar dat het niet goed gaat met Ajax dit seizoen staat buiten kijf. En journalist Mike Verweij weet dat er binnenkort koppen gaan rollen bij de Amsterdammers. Prominente koppen ook.

Ajax-beleidsbepaler(s) onder guillotine

De verslaggever van De Telegraaf wijst naar De Klassieker om zijn punt te maken: “Feyenoord weet met veel meer beperkte middelen de spelers te halen die Ajax heeft gemist. Als je Dávid Hancko en Santiago Giménez ziet… Er zijn natuurlijk ook nog andere voorbeelden van spelers waarvan je denkt: had Ajax daar niet op moeten aanslaan? Je hoort nu ook de naam van Ramiz Zerrouki. Waarom is Ajax daar niet mee bezig als Edson Álvarez komende zomer vertrekt? Het kan dat ze hem niet goed genoeg vinden. Ze zijn nu met Tijjani Reijnders bezig. Dat vind ik misschien nog wel een betere speler, al zijn het naar mijn mening geen hele vergelijkbare spelers.”

Verweij denkt dus dat er koppen gaan rollen, te beginnen met die van Gerry Hamstra: “Hamstra heeft de kans gehad om zich te profileren door een goede trainer aan te stellen en goede aankopen te doen. Als hij dat gedaan had, was hij waarschijnlijk wel technisch directeur geworden als opvolger van Overmars.”

Julian Ward

Liverpool-adept Julian Ward wordt de nieuwe sterke man in de Johan Cruijff ArenA: “Het is heel duidelijk dat Ajax bezig is met Ward. Ik denk dat het uiteindelijk wel consequenties gaat hebben. Dat óf Hamstra er zelf voor kiest om weg te gaan óf dat Ajax beslist dat het beter is dat hij vertrekt. Ik krijg wel meerdere signalen dat ze bezig zijn met de ontbinding van zijn contract.”

Mogelijk vertrekt Hamstra zelfs per direct… “Huntelaar is er ook nog. Wat heeft het voor zin als je tot 1 juli bij Ajax rondloopt en je eigenlijk helemaal geen slagkracht meer hebt, dan kun je net zo goed nu wegwezen.” En The Hunter zelf? Die mag aanblijven, aldus Verweij: “Ik begreep zelfs dat Huntelaar nu deels de verantwoordelijkheid krijgt over de scouting.”

Wordt Ajax nog kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
3847+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie