‘Enorme De Jong-kans’

Foto: ‘Enorme De Jong-kans’

Frenkie de Jong speelde een fenomenale wedstrijd tegen Villarreal. De middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal kon bij afwezigheid van Sergio Busquets weer eens op zijn favoriete positie spelen, maar of dat een blijvertje is…

Volgens Mundo Deportivo was de positie van De Jong eerder een noodzaak dan een concept dat vaker van stal gehaald kan worden. De trainer stelde dat hij het belangrijk vindt dat er een bepaalde continuïteit is binnen het elftal.

Op basis van de vorige keuzes van de hoofdtrainer van FC Barcelona, kan dat wel eens nadelig uitpakken voor Frenkie. De middenvelder komt nog wel in de plannen voor van Xavi, maar lijkt zich niet te kunnen richten op de positie waar hij het liefste speelt.

De contractsituatie van Busquets, die aan het einde van dit voetbaljaar uit zijn verbintenis loopt, is al langer onderwerp van gesprek in de Catalaanse hoofdstad. Xavi kon echter na Villarreal niet beloven dat er meteen grote wijzigingen in het elftal werden aangebracht.

Daardoor lijken er meer dan ooit kansen voor De Jong te liggen op het middenveld van Barcelona. De geruchten rondom een mogelijke transfer zijn weer richting een nulpunt gedaald, dus daar hoeft De Jong zich geen zorgen over te maken. Ten minste, zo lang de deuren van de transfermarkt nog niet open zijn.

Of De Jong het volledige vertrouwen van Xavi bij elkaar heeft weten te spelen, zal vanavond duidelijk worden. Barcelona neemt het op tegen Athletic de Bilbao. Busquets is naar alle waarschijnlijkheid weer inzetbaar voor de Catalanen, waarna De Jong weet waar hij écht staat bij Barça.

Speelt De Jong nog lang bij Barcelona?

  • Ja
  • Nee
264+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie