Engelse voetbalwereld gaat los over megastraf Everton

Foto: Engelse voetbalwereld gaat los over megastraf Everton

Het nieuws dat Everton tien punten in mindering opgelegd heeft gekregen vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels, tijdens het seizoen 2020/2021, heeft nogal wat losgemaakt in Engeland. Menigeen vindt de sanctie buiten alle proporties, al helemaal omdat de Toffees nu prompt onder de degradatiestreep staan.

‘De Premier League is een puinhoop’

“De Premier League is een puinhoop. Ze zijn er als de kippen bij om Everton een boete te geven, terwijl andere clubs hun hele portemonnee leegtrekken”, reageert Michael Ball, oud-speler van Everton en ook PSV, op X. Gary Lineker vindt het eveneens oneerlijk. “Manchester City en Chelsea zouden het nu in hun broek moeten doen nu ze zien dat Everton puntenaftrek heeft gekregen.”

Zelfs Jamie Carragher, icoon van rivaal Liverpool, leeft mee met Everton. “Deze straf is excessief en niet juist. Everton heeft meegewerkt aan het onderzoek van de Premier League. Zou het dan beter zijn om dat niet te doen en het proces te vertragen? Er zal druk zijn uitgevoerd door de gedegradeerde clubs, maar dit voelt niet juist. Zeker niet als je bedenkt dat zes clubs de competitie probeerden te verlaten en nauwelijks straf hebben gekregen.”

Reactie interim-directeur

Colin Chong, interim-directeur van Everton, reageert op de clubwebsite: “Ik en iedereen bij de club is geschokt en teleurgesteld over de beslissing van de commissie van de Premier League. Wij vinden deze straf disproportioneel en volkomen onrechtvaardig. De club vindt dat de hardheid en de ernst van deze straf noch eerlijk noch een redelijke reflectie van het bewijs is. Om die reden wil de club in beroep gaat bij de beroepscommissie van de Premier League.”

“Dit is een sportieve straf die een directe invloed heeft op onze supporters”, gaat Chong verder. “De club, de spelers, de staf en de fans zullen samen blijven staan bij deze ongeëvenaarde en disproportionele sanctie. Richting de volgende stap van dit juridische proces zullen we verder geen commentaar meer kunnen en willen geven. Wat zeker is, is dat wij voor deze club en de supporters staan.”

Eens met deze heren?

  • Ja
  • Nee
471+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie