Engeland smult van thriller: ‘Deed niet onder voor de WK-finale’

Foto: Engeland smult van thriller: ‘Deed niet onder voor de WK-finale’

Manchester City en Liverpool maakten er donderdagavond in het onderlinge League Cup-duel een waar spektakelstuk van. The Citizens wonnen dankzij een winnende treffer van Nathan Aké uiteindelijk met 3-2. Ook City-trainer Pep Guardiola en Liverpool-trainer Jürgen Klopp waren lyrisch over het duel.

Tegenover de BBC sprak Klopp van een spectaculaire wedstrijd. “‘Eigenlijk zijn de wedstrijden tussen City en ons dat altijd. Als we ons niveau halen, stuwen we elkaar naar grote hoogte. En deze wedstrijd was ook écht heel goed.”

Liverpool zwaarste tegenstander

Ook Guardiola had genoten van de intensiteit van de wedstrijd en deelde ook complimenten uit aan Liverpool. “Tegen zo’n team is het niet makkelijk om de bal in de ploeg te houden. Het is de zwaarste tegenstander waar ik mijn hele carrière tegen heb gespeeld. Ze kunnen uit het niets scoren en als ze beter dan je zijn, maken ze je kapot.”

Ook voetbalanalist Jamie Carragher zag een geweldige wedstrijd en vergeleek het duel zelfs met de zinderende WK-finale. “Volgens sommige mensen was de WK-finale de beste wedstrijd aller tijden, maar dit was een traktatie om iedereen eraan te herinneren dat het Engelse voetbal het best te versmaden gerecht is op ons menu. Deze kraker vatte samen waarom de Premier League de meest bekeken competitie ter wereld is.”

Volgens Carragher was de League Cup-thriller misschien wel beter dan de WK-finale. “We hebben nog maar net de WK-finale gezien, die zal de boeken ingaan als een van de beste wedstrijden ooit, maar deze wedstrijd was in alle facetten van een hoger niveau.”

Wint Manchester City met 0-1 bij Leeds United?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat City de League Cup gaat winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, United gaat die winnen
  • Nee, een ander team gaat winnen
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie