“Eigenlijk vond ik het niet heel verrassend dat PSG mij wilde”

Foto: “Eigenlijk vond ik het niet heel verrassend dat PSG mij wilde”

Afgelopen januari blokkeerde PSV een transfer van aanvaller Johan Bakayoko naar Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht had zo’n vijftien miljoen euro over voor de Belg, maar een deal kwam er niet. Daar kon Bakayoko zelf prima mee leven.

Bakayoko: ‘Ik blijf voorlopig bij PSV en wil mezelf hier blijven ontwikkelen’

“Ik weet niet hoe mijn situatie bij PSV nu was geweest als Gakpo en Madueke hier nog waren. Maar het is nu eenmaal zo gelopen dat zij vertrokken en ik vaker in de basis sta. Het kan snel gaan en ik kan mezelf eigenlijk alleen maar voornemen om stappen vooruit te blijven maken, wat er ook om mij heen speelt of wie er vertrekken of komen”, vertelt Bakayoko, die de tweede seizoenshelft vaste basisspeler is, in het ELF Voetbal Magazine.

“Eigenlijk vond ik het niet heel verrassend dat PSG mij wilde hebben. Ik was voorafgaand aan het WK (november 2022, red.) voor het grote publiek misschien nog niet zo bekend, maar ik weet van mezelf wat ik kan en ook waar mijn kwaliteiten liggen. Andere clubs herkennen die ook. Het is heel mooi als zo’n topclub interesse heeft, maar ik blijf voorlopig bij PSV en wil mezelf hier blijven ontwikkelen.” In februari verlengde hij daarom tot medio 2026 in Eindhoven.

Bijzondere klik met Van Nistelrooij

“Daarin speelt onze trainer een prominente rol. Ruud van Nistelrooij is al heel belangrijk voor mij geweest bij Jong PSV en nu weer bij het eerste elftal. We hebben wel een klik en hij is als persoon niet anders dan eerder bij Jong PSV.” Dit weekend speelt PSV thuis tegen sc Heerenveen.

Bakayoko gaat uiteindelijk meer dan 25 miljoen opleveren

  • Eens
  • Dat niet
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie