Een vertrek van Arne Slot nú bij Feyenoord zou heel onverstandig zijn

Foto: Een vertrek van Arne Slot nú bij Feyenoord zou heel onverstandig zijn

Volgens verschillende Engelse media zou Arne Slot één van de topkandidaten zijn om de nieuwe hoofdtrainer van Premier Leagueclub Leed United te worden. Het kon niet uitblijven dat de architect van het huidige Feyenoord op interesse vanuit het buitenland zou kunnen gaan rekenen, maar een vertrek op dit moment uit Rotterdam zou heel onverstandig zijn.

Slot zou een seizoen voor de kiezen krijgen dat zeker niet gemakkelijk zou zijn gezien het aantal spelers dat was vertrokken vanuit De Kuip. En de oud-prof moest ook de tijd nemen om rustig aan een nieuw elftal te werken. Zomaar twee stellingen die ik vóór het begin van de huidige competitie in de Eredivisie voorbij hoorde komen.

De 44-jarige Zwollenaar verbaasde echter alles en iedereen, inclusief mijzelf, door tot nu toe het schier onmogelijke te presteren met de grootste profclub van Rotterdam. Anno februari 2023 staat hij met Feyenoord keurig bovenaan de ranglijst. Mét meestal goed voetbal, aantrekkelijk om te zien ook én met spelers die optisch gezien duidelijk voor elkaar willen werken.

Slot heeft er een team van gemaakt, naast het feit dat hij zijn tactische ingevingen ook op de selectie heeft weten over te brengen. Dat is knap werk. En dat wordt natuurlijk over de grenzen ook gezien door grote clubs die op zoek zijn naar een technische baas die vernieuwend kán zijn qua doen en laten op het veld.

Afbreukrisico

Feyenoord is onderweg naar iets moois, maar heeft natuurlijk dit seizoen nog geen prijs gepakt. Zover is het nog lang niet. Daarvoor zullen zeker nog wat hobbels genomen moeten gaan worden. Het werk van Slot, die het naar het schijnt erg goed naar zijn zin heeft bij de rood-witten, is nog niet af in Rotterdam-Zuid.

Dát hij ooit trainer gaat worden bij een mooie club over de grenzen, is wat mij betreft een feit. Maar juist nú vertrekken naar het buitenland zou ik erg onverstandig vinden. Het afbreukrisico is (te) groot en hij zou Feyenoord achterlaten met een leemte.

Moet Slot vertrekken naar het buitenland?

  • Ja
  • Nee
470+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie