“Een derde ring in de Kuip zou te steil worden”

Soccernews

Een van de belangrijke redenen dat het plan met de Kuip van BAM als winnaar uit de hoed is gekomen, is dat Red de Kuip plannen had met een eventuele derde ring. Volgens een van de zogenaamde verkenners, Wim van Sluis, was het risico met een derde ring echter te groot, al was het technisch wel haalbaar.

“Maar de steilheid van de derde ring kon mensen met hoogtevrees een apart gevoel gaan geven als ze het stadion zouden bezoeken”, zegt de oud-wethouder tegen [i]De Telegraaf[/i]. “Onze constructeurs kwamen tot de ontdekking dat de hellinghoek van de derde ring 37 procent zou worden. Dat is wel erg steil. De huidige tweede ring is nu al 34 procent. Met het ‘opkragen’ van de tweede ring (verhogen) zoals BAM dat voor ogen heeft, is er nauwelijks sprake van steile tribunes.”

Met het plan van BAM gaat de capaciteit van de Kuip naar 70.000 supporters. Hierdoor zou de begroting kunnen stijgen tot zo’n 85 miljoen euro, liet Dick van Well namens de raad van commissarissen onlangs weten.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie